Pathless・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2019.08.09 - 07:47   |   Írta: Ca$h   |   1204
09. aug Pathless・Ismerkedő

Egy kis magyar fejlesztés?

A napokban írt nekem mindenki kedvenc főszerkesztője, hogy lenne itt egy ígéretes kis magyar fejlesztés, van-e kedvem ránézni egy picit. Természetesen sose siklanék el valami finom magyar termék fellett, főleg nem szótlanul, jöjjön hát akkor most nektek egy kis rövid ismerkedő, ne menjetek sehova!

Első körben meg szeretném említeni, hogy a Pathless egyszerre remek cím (tekintettel a játékmenetre) és egy kicsit szerencsétlen választás is egyben. Lévén van egy hasonló árkád játék (ami ráadásul Apple fejlesztés ezért ezt nyomják mindenhol orrba és szájba is) a The Pathless, az esetek többségében a kereső ezt fogja kihozni nekünk ha érdeklődni szeretnénk a játékkal kapcsolatban. Szerencsére az Appstore ennél sokkal de sokkal intelligensebb és pontosabb is, arról nem is beszélve hogy az érdeklődők számára alul megtalálható lesz majd a direkt link is, szóval nem maradtok le semmiről.

A Pathless koncepciója egyszerű mégis nagyszerű, adott lesz egy négyzetekből álló 7x10-es tábla, ahol a gép teljesen random helyen megmutat nekünk egy képzeletbeli vonalat amit az ujjunkkal végighúzhatunk a négyzeteken keresztül, vagy nevezhetjük ezt akár egy ábrának is, a lényeg, hogy kapunk pár másodpercet arra hogy ezt az utat megjegyezzük majd utána az üres táblára váltva le kell utánoznunk azt. Ha eltévesztettük az útvonalat vagy félresiklik véletlenül az ujjunk akkor bármikor lehetőségünk van újrakezdeni. A sztori logikusan egyre jobban bonyolódik, egyre több négyzet fog kelleni a megoldáshoz és persze a vonal is csibészen kanyarodik, sose arra amerre gondolnánk. Természetesen ha túl sokszor hibázunk a játék bevág nekünk valami bosszantó reklámot, ezt potom 0.99$-os áron kiválthatjuk, így többé nem fognak minket megzavarni. Illetve ha már túlságosan bonyolulttá váltak a feladványok akkor némi pénzmag fejében (0.99$, 1.99$, 4.99$) segítség csomagokat is vehetünk. Ha az adott napon mi voltunk a legjobbak akkor könnyen lehet hogy felkerülünk a világranglista, esetlegesen a barátlista élére.

A Pathless dizájnja meglepően igényes, modern és kreatív. Nekem nagyon tetszett ez a letisztult képi világ, az elegáns effektelés, a négyzetek között az ujjunkat húzva, a követés nem a legjobb, próbáljunk meg nem olyan gyorsan haladni, akkor biztosan nem fogjuk elrontani, illetve nem hajt minket a tatár, nem kell kapkodni, csak szépen lassan, nyugodtan haladjunk előre. Egyelőre két oldalnyi, tehát összesen 140 pálya várja azt, hogy szétrobbantsa az agyunk memória szekcióját. Tekintettel a játék ingyenes mivoltára mindenkinek erősen tanácsolnám a kipróbálását. Főleg azoknak akik esetlegesen memóriazavarral kűzdenek, hátha ez a játék némileg segíteni fog nekik a gyógyulásban. Az ember nem is gondolná milyen nehéz tud lenni pár négyzet útvonalának a pontos megjegyzése. Próbáljátok ki, érdemes!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése