Megújult az Instagram: minden adatunkat letölthetjük

Alkalmazások - Játékok   |   2018.04.24 - 21:28   |   Írta: Máté Gergő   |   3574
24. ápr Megújult az Instagram: minden adatunkat letölthetjük

Két hete ígéretet tett az Instagram arra, hogy letölthetjük az összes feltöltött adatunkat, beleértve a képeinket, videóinkat és üzeneteinket.

A közösségi média szolgáltatás a mai napon elérhetővé tette az új letöltő eszközét. Az Instagram részletezte az ígéretet a TechCrunch-nak, amelyet a Cambridge Analytica botránnyal kapcsolatos meghalgatásán tett Mark Zuckerberg. 

"Egy új adatátviteli eszközt készítünk. Hamarosan mindenki letöltheti az Instagram-mon megosztott tartalmát, beleértve a fotókat, videókat és üzeneteket".

Az Instagram tartotta a szavát és a mai napon elérhetővé tették az adatletöltő eszközt.

"Az Instagram egyik szóvivője megerősítette a TechCrunch-nak, hogy az adatletöltő eszköz mostantól mindenki számára elérhető a weben, de az iOS-en és az Android-on keresztül történő hozzáférésre még várni kell. Hamarosan megtudjuk, hogy mit tartalmaz, ha a letöltésem elkészült" - írta a TechCrunch.

A frissítést valószínűleg az Európai Unióban jövő hónaptól érvénybe lépő GDPR adatvédelmi rendelet indokolta. Az új letöltő eszköz ezen a linken érhető el (csak bejelentkezés után!), és hasonlóan működik, mint a Facebook adatletöltő funkciója, amely egy letöltési linket küld e-mailben 48 órán belül.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése