Lost Maze・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.09.16 - 19:04   |   Írta: Ca$h   |   1247
16. szept Lost Maze・Ismerkedő

Elveszve a labirintusban minden olyan kilátástalan.

Ennek ellenére a Lost Maze-nek van egy egészen különleges, egyedi atmoszférája, ami a lehető legmesszebb áll a pánikolástól, vagy minden olyan sötét dologtól, ami ezzel összeköthető. Főszereplőnk egy kis Piroska-szerű kislány, akit egyébként pillanatok alatt le fogunk cserélni valaki másra, mert sűrű rendszerességgel lehet feltörni egy hatalmas tojást, amiben egy másik szereplő bújkál, vagy éppenséggel pénzért vásárolható piros ékkövekkel is megtehetjük ugyanezt. 

A különbség egy-egy karakter között egyrészt természetesen külsőségekben fog jelentkezni, másrészt pedig mindenkinek megvan a maga energiája, van akinek több, van akinek kevesebb. Ez határozza meg hogy hányszor ugorhatunk újra neki egy pályának mielőtt kifogynánk belőlük. Sajnálatos módon ez egy rendkívül idegesítő része a játéknak, lévén kb. 5 perc után azon vesszük észre magunkat, hogy nem tudunk tovább játszani, kifogytunk az energiából és bizony csak úgy tudjuk feltölteni, ha tejelünk mint a kisangyal. Bosszantó na!

A Lost Maze egyébként egy ügyességi logikai játék, adott lesz egy hosszú egyenes folyosó, ami tele van pakolva mindenféle akadállyal és rusnyasággal. A mi feladatunk az lesz, hogy eljussunk A pontból B pontba ‒ ki gondolta volna ‒ mindezt pedig úgy, hogy közben ne haljunk meg és, ha lehetséges minden csillagot felvegyünk ‒ oké, már megint csillagok. A trükk a játékban, hogy emberünk folyamatosan megy előre, mégpedig végtelenül bután, faltól falig, tehát ha nekiütközik valaminek, lepattan róla és ki tudja milyen irányba megy tovább az újabb falig. Szerencsére erre a problémára több segítségünk is lesz, első körben, amikor csak akarjuk le tudjuk állítani a játékot, másrészt emberünk előtt pár lépés távolságig egy kipöttyözött vonal fogja mutatni merre halad majd tovább, végül pedig, de nem utolsó sorban, lesznek olyan elemek, amiket kedvünkre pörgethetünk majd 3D-ben, ezzel nagyban befolyásolva az útvonalat. 

A Lost Maze egy kellemes péntek esti játék, kipróbálni érdemes, lesznek, akik csak pár órát tolják majd, lehet olyanok is, akik akár egész este, de hogy maradandó élményt nem hagy senkiben, ebben sajnos biztos vagyok.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése