Smash Squad・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.07.15 - 19:14   |   Írta: Ca$h   |   1647
15. júl Smash Squad・Ismerkedő

Emlékeztek még a játéktermek nagy slágerére, az asztali hokira? Na, képzeljétek el ugyanezt „hatalmas” hősökkel és szuperképességekkel!

A Smash Squad egy nagyon kreatív csapat szuper kreatív játéka, hihetetlen hogy mit ki tudtak hozni ebből a végtelenül egyszerű gammából. Lesz itt minden ami szem-szájnak ingere. Eredeti és humoros képregényes grafika, dallamos pörgős muzsika, nagyon vicces párbeszédek, amikből néha már egy kicsit talán túl sok is van, de a humor az felejthetetlen. Számtalan gyűjtenivaló szuperhős, mindegyiknek egyenként más és más képességek és ultrák. Kampány és multiplayer, nem szenvedünk hiányt semmiben.

Az alapötlet tulajdonképpen a klasszikus harc jó és rossz között. A szokványosságot talán csak a szereplők közti párbeszédek törik meg, hiszen a  főgonosz rögtön az első körben megkér minket arra, hogy mi lenne, ha örökös csatározás helyett inkább barátok lennénk. Ilyen és ehhez fogható dumákkal, bevallom, még sosem találkoztam. A játékot felülnézetből látjuk, pont mintha maga az asztal felett állnánk. Feladatunk az lesz, hogy az ellenséges csapatot szétverjük, úgy szó szerint. Ugyanis a fizika törvényeit kihasználva, megspékelve némi vizuális effektekkel megfűszerezett látványorgiával minden csattanás fájdalmas HP levonásba kerül, még akkor is, ha éppenhogy csak egymáshoz értünk, illetve akkor is, ha falról pattanva adjuk a pofonokat.

A mechanika könnyen kiismerhető, rögtön az elején adnék is egy jó tippet: szerencsére nem kell hozzáérnünk az aktuális hősünkhöz, ha erőt akarunk neki adni, elég csak a képernyőn az irányokat betartani. Ez abból a szempontból lehet fontos, hogy sokszor hősünk a pálya szélén van, ami miatt az ellentétes irányban nem tudnánk neki kellő erőt kihúzni, lévén az ujjunk kiérne a képernyőből. Erre a készítők is rájöttek, tehát nyugodtan odarakjuk az ujjunkat, ahol a legkényelmesebb, és ahol a legtöbb helyük van rá.

Hőseink fejleszhetők, lesznek itt mindenféle nyersanyagok és fizetőeszközök, tudunk magunknak sorsolni ritka és kevésbé ritka arcokat, több mint hetvennel találkozhatunk a játék során. Húsz szintlépés után evolúciós szintet lép emberünk, amitől még erősebbek lesznek a képességei. Mindenkinek külön lehet gyúrni a sima, illetve ultra támadását is. Egy szimpla ismerkedőben lehetetlen lenne leírni azt a rengeteg mindent, ami ebben a kis játékban rejlik. Szóval, mire vártok még? Vessétek bele magatokat a tömör élvezetbe, ha nincsen a közelben egy kocsma és egy asztal, most már otthon a WC-n ülve is tolhatod neki keményen!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése