Készpénzfelvétel kártya nélkül, Touch ID segítségével

Tech Hírek   |   2016.07.16 - 11:11   |   Írta: B.Balázs   |   5185
16. júl Készpénzfelvétel kártya nélkül, Touch ID segítségével

Nálunk még az Apple Pay sem működik, az USA területén hamarosan már készpénzhez is juthatunk a telefonunk segítségével.

A FIS és a Payment Alliance International együttműködésének köszönhetően hamarosan több mint 70.000 ATM automatából lehet pénzhez jutni a bankkártyánk nélkül. A FIS kártyamentes pénzfelvétel egy QR kód alapú megoldás, ami nagy mértékben csökkenti a kártyák adatai ellopásának és másolásának az esélyét. Az iOS app segítségével a kártyánk elővétele nélkül juthatunk készpénzhez, amit egy plusz védelemként a Touch ID segítségével lesz muszáj engedélyeznünk. A Payment Alliance International a legnagyobb független ATM üzemeltető az Egyesült Államok területén. A két cég együttműködése egyedülálló, hiszen ilyen megoldással ezelőtt még sehol nem találkoztunk.

A Bloomberg értesülései szerint a rendszert augusztusban vagy szeptemberben indítják útjára, és 2017 végéig már legalább 25.000 gépet helyeznek üzembe. Az információkat eddig sem a FIS, sem a Payment Alliance International nem erősítette meg.

Néhány hónappal ezelőtt a Bank of America bevezette az Apple Pay használatával történő készpénzfelvételt az általa üzemeltetett gépekből. A Wells Fargo szintén hasonló lépésre készül még ebben az évben, míg a Chase Bank is tervezi egy kártya nélküli megoldás bevezetését.


Kommentek megjelenítése