Independence Day Resurgence: Battle Heroes・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.07.05 - 19:07   |   Írta: Ca$h   |   4170
05. júl Independence Day Resurgence: Battle Heroes・Ismerkedő

Annak idején a Függetlenség napja hatalmas durranás volt. Vajon újra meg tudják ugrani ezt a lécet? Mert sok víz lefolyt már azóta a Dunán...

Sajnos elnézegetve a bemutatókat, erősen kétlem, illetve be kell vallani, hogy mai szemmel már az első rész is félelmetesen gyerekes alkotás és szinte kellemetlen, hogy valaha tetszett. De azért Will Smith – aki a folytatást nem vállalta, na vajon miért – sokat dobott az összhangon, ahogy azt az összes filmjénél megteszi, egyedül elviszi a hátán az egész produkciót.

A Battle Heroes megpróbálkozik hát a lehetetlennel, nézzük sikerült-e neki. Vigyázat! A játék egy kellemes, közel kétszáz megás installal indít, szóval el ne induljatok otthonról mielőtt ez lejött volna! Majd a jó öreg Jeff Goldblum – nagyon jól áll neki a kór – bevezet minket az alapokba. Tetszett ez a félig fénykép, félig rajzolt látványvilág, mindenki mosolyog, mindenki vagány, ott van az a sok szép, fiatal pilóta, ezúttal már felkészülten, magabiztosan várjuk az idegeneket, az egész játéknak jó a hangulata.

Ebben a vidámságban és a vagány megközelítés jegyében zajlik az egész játék, ami viszont valljuk be, sajnos egyszerű, mint a bot és félelmetesen repetitív. Az első olyan tíz-húsz alkalommal még letaglóz minket a gyönyörű grafika és a fejlődés lehetősége, de amint elérjük a második fejezetet már valami újdonságra vágynánk. Hiába lesz egyre több funkció elérhető, maga a játékmenet mindig ugyanaz. Odarepülünk valahova, elénk állnak az ellenséges hajók, néha nagyobbak, néha kisebbek, van, hogy akár több hullámban is, nekünk meg jól el kell kenni az arcukat úgy, hogy legalább egy hajónk életben maradjon és ez bizony nem fog változni. Ez minden, amit nyújtani tudnak nekünk.

Ide sajnos ez már nagyon kevés, lehet hogy a fiatalabb korosztálynak, vagy a film fanatikus rajongóinak egyfajta extra töltetet fog adni a rajongás, de nekem sajnos ez csak egy gyenge közepes próbálkozás volt arra, ami eleve halálra van ítélve. Játékot csinálni egy mozilmből nem valami hálás feladat.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése