Megérkezett a második iOS 10 béta

Apple Hírek   |   2016.07.05 - 21:20   |   Írta: Zakariás Zsombor   |   6700
05. júl Megérkezett a második iOS 10 béta

Az Apple végre kiadta a második bétát az ősszel érkező rendszerhez

Közel egy hónappal az első béta megjelenése után — melyet közvetlenül a WWDC 16-ot megnyító keynote után tett az Apple elérhetővé — végre megérkezett a frissítés. Mondanom sem kell, hogy az első természetesen tele volt hibával, de ma végre megtört a jég. Mármint reméljük. A leírásban ugyanaz a semmitmondó sablon szöveg található, mint mindig: “Ez az iOS 10 béta verzió hibajavításokat és rendszerstabilizálásokat tartalmaz”, de mi nem dőlünk be ennek és tudjuk, hogy ennél sokkal többre számíthatunk. Azok a fejlesztők, akiknek az előző béta fut a készülékükön, akár vezeték nélkül frissíthetnek az új változatra. 

Mi a legfontosabb, amit a frissítéstől kapunk? A gyorsaság. Várható volt, hogy radikálisan javítják majd a felhasználói élményt, és tényleg kifejezetten üditő az új rendszert használni. Megbízható és stabil, végre nem fagynak le sorra az alkalmazások. Az akkuidő kapcsán egyelőre nincsenek visszajelzések, de a melegedési problémát úgy tűnik orvosolták. Az alkalmazásváltó rendszeres lefagyása megmaradt, bár talán már nem olyan erős.

Új effektek is érkeztek, sok apró újdonság keretében, többek között visszakaptuk a régi, jól megszokott billentyűhangot is.

Javításra kerültek a widgetek is az értesítési központban. Az eddigi stabil méret helyett, automatikusan kerülnek méretezésre. Így végre használható minden alkalmazással. Nagy csalódásomra a Vezérlőközpontban még mindig nem kapott gombot a mobil adatforgalom, és a Dark mode sem vált elérhetővé. De, ahogy a mondás is tartja, a remény hal meg utoljára, és messze még a végleges verzió.

Összességében a frissítés nem tartalmaz nagy újításokat, mégis nagyon pozitív élményeket ad a használata. Reméljük hamarosan megjelenik a júliusra ígért publikus béta is, ami már nem csak a regisztrált fejlesztők számára lesz elérhető.

Kapcsolódó cikkek:
Nem tetszik az iOS 10? Így downgradelhetsz!
iOS 10 béta első videó
Első benyomások: iOS 10



Kommentek megjelenítése