Dash Masters・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.17 - 10:24   |   Írta: Ca$h   |   1266
17. ápr Dash Masters・Ismerkedő

A lendület nagymestere hatalmas erővel robban be az életünkbe.

A Dash Masters egyike a manapság legkedveltebb kis arcade játékoknak, eleinte nem értettem mire fel ez a nagy lelkesedés, nem kellett hozzá sok idő hogy rájöjjek. Főszereplőnk egy kis piros páncélban törekszik a magasba, mely képes arra, hogy lendületet véve, a gravitációs mezőből egy pillanat erejéig magasabbra lökje hősünket. Akinek három célja van: az egyik, hogy minél több creditet összegyűjtsön a következő fejlesztéshez, útközben a lehető legtöbb ellenfelet elpusztítsa, végül pedig, de nem utolsó sorban, hogy minél magasabbra feljusson. Minden ember célja az életben hogy a magasba tőrjön, hát neki meg is van erre a képessége, illetve a felszerelése.

A Dash Masters tippikusan az a játék, amikor a WC-ben, vagy a metrón unalmunkban előkapjuk a telefont, hogy játszani kéne gyorsban valamivel, de vajon mivel? Hát, természetesen a Dash Masters-szel. Ügyességünkön múlik, hogy egy-egy menet mennyi ideig tart. Hamar rá lehet érezni az egyszer balra, egyszer jobbra pattanunk játékmenetre, miközben igyekszünk kikerülni, vagy éppenséggel eltakarítani ellenfeleinket. Ha elfogyott az életünk – ez eleinte nem lesz túlságosan nehéz – akkor egy vicces animációval végigkísérve hősünk eltávozik az élők sorából, majd visszakerülünk a főmenübe. Itt lehetőségünk lesz arra, hogy képességeinket fejlesszük, illetve arra is hogy új teljesítendő miniküldetést válasszunk. Olyanokat mint jussál fel x métert a magasba, vagy szedjél össze ezt és azt, robbants fel ennyi vagy annyi ellenfelet. Időközönként a sorskereken is lökhetünk egyet, abban bízva hátha kapunk egy kis extra kreditet vagy éppenséggel azt a nyersit, amivel halál esetén folytatni tudjuk a játékot. 

Itt lép be a képbe a F2P model, ami jelen címünknél kiválóan működik kb. az ötös szintig. Addig simán kihúzzuk ingyen videók megnézegetésével vagy valódi pénz elköltése nélkül, de utána már olyan nehéz mellékküldiket fogunk kapni, amikhez vagy professzionálisan el kell sajátítani a játékot, vagy bizony tejelni kell. De mindezek ellenére még mindig a kellemesebb „ingyenes” játékok táborát erősíti a cím, hiszen annyira élvezetes és kedves is darab, hogy érdemes kitanulni profin a játékot, hogy tovább fejlődhessünk.

A Dash Masters egy meglepően kellemes darab a készítők előző, gyengébb próbálkozásai után, kifejezetten egy ékkő a jelenlegi felhozatalban. Mindenképpen tegyetek vele egy próbát!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése