OS X-ből MacOS?

Apple Hírek   |   2016.04.17 - 15:09   |   Írta: Zoltan C   |   1946
17. ápr OS X-ből MacOS?

Az Apple Watch és a negyedik generációs Apple TV is magával hozta a saját operációs rendszerét és persze nomenklatúráját, így mára teljesen megbarátkozhattunk a watchOS és tvOS kifejezésekkel. Ezzel a lépéssel is egységesíti az Apple rendszereinek nevezéktanát. A képlet egyszerű és logikus: az iOS ‒ tudjátok, ez fut az iPhone-on és iPad-en ‒ mintájára kapta mindkettő a nevét.

Nem véletlen, hogy már el is indultak a spekulációk, vajon nem lenne-e itt az idő e szerint átnevezeni az OS X-et ‒ az operációs rendszert, amelyet a cég személyi számítógépein találhatunk. A feltételezést csak erősíti, egy az Apple honlapjára kikerült frissítés. Ezen az aloldalon a cég egyfajta FAQ stílusban igyekszik megválaszolni a leggyakrabban felmerülő környezetvédelmi kérdéseket, aggodalmakat termékeik felől. Érdekes módon, egy az energiafogyasztásra vonatkozó kérdésnél, feltűnik a MacOS kifejezés, együtt a tvOS, iOS és watchOS megnevezésekkel.

A MacOS kifejezés mélyen ugyan, de már a mostani OS X verziókban is felbukkan! Például a "FUFlightViewController_macOS.nib" fájl már 2015 augusztusa óta jelen van a Mac-ek rendszerében, pedig ekkor még egy hónapra voltunk az OS X El Capitan debütálásától.

Ha megtörténik a váltás, az azt is jelentheti, hogy kivesznek a kaliforniai nevezetességek, mint Mac operációs rendszerek ismeretető jegyei. Ilyen volt például a 2013-as Mavericks vagy a Yosemite. Még korábban nagymacskákról kapták az egyes OS X rendszereket nevüket. Logikusan, a MacOS megnevezés magával hozná a sokkal kevésbé fantáziadús, de követhetőbb számozási rendszert. Például iOS 9.3.1, watchOS 2.2, stb.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése