Fear the Walking Dead: Dead Run・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.13 - 18:24   |   Írta: Ca$h   |   2135
13. ápr Fear the Walking Dead: Dead Run・Ismerkedő

Walking Dead, avagy most akkor kik is az élő halottak: ők vagy mi?

A Walking Dead hatodik évada nemrég véget ért, régen ilyenkor egy évet kellett arra várni, hogy újra találkozhassunk kedvenc történetünkkel. Ez így is volt egészen múlt évig, amikor is az AMC előrukkolt egy spinoffal, a Fear the Walking Deaddel, ahol ha nem is hőseinkkel, de témában igencsak közel álló kalandokkal és új szereplőkkel ismerkedhettünk meg. Nem is csoda, hogy a média beindult és mindenféle játékkal – jókkal és rosszabakkal is sajnos – árasztották el a piacot. A kérdés még mindig ugyanaz, Walking Dead vagy Game of Thrones?

De hagyjuk itt most a felesleges rizsát! Ismerkedőnk legújabb darabja a Dead Run, ami egy újabb ékes példája annak, hogy a megfelelő címmel és témával bármilyen sz**t el lehet adni. A Dead Run azért egy kicsit csalóka, mert első blikkre kegyetlenül bénának tűnik, de aztán végül valahogy mégis megkedveli az ember. A játékmenet tekintetében nem kell mást tennünk, mint az életéért futó hősünk helyett célozni, majd tapizni a képernyőt. Mert ahogyan azt a cím is furfangosan mutatja, egy vérbeli scrollerrel lesz dolgunk, hősünk balról jobbra fut – bocsánat néhol forog a kamera és szembe is kell ‒ miközben a világ szabályosan széthullik körülötte. Abban az esetben ha elfogyott a lőszerünk vagy éppenséggel tárazunk, a kóborló zombik bizony kegyetlenül ránk fognak támadni, ekkor egy kis feszítővassal megpüfölve őket átsegíthetjük – újra? – a másvilágra, hátha ezúttal ott is maradnak. Ha egyszerre többen rontanak ránk akkor bizony nincs mit tenni, szétkapnak minket egy pillanat alatt. Szóval, csak okosan fogyjunk ki és tárazzunk! 

Ami különösebb mélységet képes adni a címnek az a fejlődési rendszer. Minden karakterünket és felszerelésünket fejleszteni tudjuk – természetesen csillagokon keresztül ‒ persze némi pénzmag fejében, amit vagy küldik teljesítésével, vagy pedig annak fügvényében kapunk, hogy legközelebb mennyi ideig leszünk képesek életben maradni és ezalatt hány embert mentünk meg, hány fejet loccsantunk szét, illetve mennyi rejtett cuccot sikerül megtalálni. Ha már unjuk hogy folyton csak ugyanazzal az emberrel, fegyverekkel és pályával szerencsétlenkedünk, akár pofátlanul magas 2-3 dolláros pakkokat is vásárolhatunk. Azért valahol kíváncsi lennék mennyi pénz fog ebből befolyni. Jómagam nem vagyok rest néhol költeni egy-egy játékra, de hogy erre egy fillért se fogok az biztos. Grafikailag és hangok ügyében nagyon kellemes darab, de az élmény az már megkérdőjelezhető. Persze ki tudja? Valakinek biztosan tetszeni fog.

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése