Miitomo・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.04 - 18:49   |   Írta: Ca$h   |   1252
04. ápr Miitomo・Ismerkedő

Bemutatkozik új rovatunk, az ismerkedő.

Röviden pár szóban új rovatunkról: az ismerkedő célja az, hogy bemutasson nektek egy játékot az első benyomás alapján. Mindenki tudja, hogy az első benyomás nagyon fontos, sokszor ezen múlik a legtöbb dolog, legyen szó kapcsolatokról, ismerkedésről, moziról vagy jelen esetben egy játékról. Igyekszünk mindig a legfrissebb és legsikeresebb játékokat nagyító alá venni, maradjatok velünk!

Úgy harangozták be mint az első Wii U-s közösségi játékot, nem is csoda, hogy már az első nap rögtön három millióan letöltötték és ez a szám azóta is csak nő. Aki rendelkezik a Nintendo legújabb csodamasinájával, annak nem újdonság mi is az a Mii. Ez egy jópofa szójáték, ami arra hivatott utalni, hogy a Mii azaz Én+Wii képvisel minket a Wii virtuális valóságában. A Miitomo olyan kegyes hozzánk, hogy a szembe „selfie”-kamerát használva, magától csinál rólunk egy opcionális és meglepően élethű Mii-t. Amit a fotózás után meglepő részletességgel kedvünkre változtathatunk. Ez persze azoknak lesz hasznos, akik a konzolon még nem rendelkeznek Mii-vel.

Miután belőttük magunkat, kezdődik az igazi móka. Beállíthatjuk személyiségünket pár előre eltárolt kritérium alapján, ötletesen és kreatívan, egy pentagon grafikonon láthatjuk, hogy kik is vagyunk valójában. Mennyire vagyunk kreatívak, mozgénykonyak, kifejezőek vagy éppenséggel egyediek, egyéniségek. A külső és belső tulajdonságok beállítása nagyon fontos dolog, hiszen a barátaink, akik esetlegesen nem ismernek még olyan jól minket (Tehát akkor nem a barátaink? Alapvető kérdés ez manapság!), ez alapján lőhetnek be minket.

A Miitomo legfontosabb része a kredit keresés. Számtalan módja van annak hogy virtuális pénzhez juthassunk, erre a legjobb mód, ha kérdéseket teszünk fel, vagy kérdésekre válaszolunk, ha előre megadott feladatokat teljesítünk, vagy éppenséggel behívunk másokat is a játékba, hogy minket meglátogatva kommunikálni tudjunk velük. Eléggé vicces tud lenni, amikor többen is egy helyen vagyunk és éljük a nevetséges kis virtuális életünket. Pénzt keresve jön a másik fontos része a játéknak, ami a ruhák vásárlása. A Miitomo tulajdonképpen erről szól, ez lenne a lényege, hogy minél viccesebb és nevetségesebb ruhákat vegyünk magunknak. Mindeközben beszélgetünk kommentelünk és megfeledkezünk a valódi élet szürkeségeiről.

Az Xbox360-as Avatarok és a PS3-as Home után - ami tulajdonképpen egy komplett Second Life volt - mindez 10 (!!!) évvel ezelőtt, úgy érzem, ez ide ma már édeskevés. Legyen a Miitomo bármilyen kreatív, aranyos, jópofa és a Távol-Kelet számára érdekfeszítő kis program, engem nem igazán fogott meg. El lehet vele hülyéskedni pár órát, esetleg napot, de szerintem, ha az ember kommunikálni akar, hülyéskedni, kérdezgetni, szociális élményekben akar részt venni, menjen át a haverokhoz és dobjon be pár sört. Tudom a mai világ nem efelé tart, de én már csak ilyen régi motoros, vén róka vagyok…

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése