Tolmácsgép helyett: Microsoft Translator

Alkalmazások - Játékok   |   2016.02.18 - 21:32   |   Írta: Máté Gergő   |   2513
18. feb Tolmácsgép helyett: Microsoft Translator

A Microsoft alkalmazásával számos nyelvről (és nyelvre) fordíthatunk.

Szavakkal segít

Egy nemzetközi beszélgetés során előfordulhat, hogy nem értjük meg partnerünket. Ilyenkor hasznos lehet egy olyan szótár/fordítóprogram, ami azonnali segítséget nyújt a felhasználónak. A Microsoft erre alapozva elkészítette a Translator applikációt. Egy okosóra segítségével még természetesebbé tehető az élmény, hiszen az eszköz értelmezi a szöveget, majd a megosztott képernyőn megjeleníti a fordítás eredményét

Csak mondanunk kell

A program képes kezelni a kínai, angol, francia, német, olasz és spanyol beszélgetéseket. A rögzített szövegeket később bármilyen nyelven megtekinthetjük, meghallgathatjuk. Nem állhat utunkba többé a bábeli nyelvzavar, hiszen a Microsoft Translator azonnali fordítást nyújt 50 nyelven: csak beszélnünk kell az okosóránk vagy telefonunk mikrofonjába és máris megkapjuk a lefordított tartalmat. Ha nem vagyunk biztosak egy szó kiejtésében, akkor a begépelt szöveget a Translator is kimondhatja helyettünk. A gyakran használt szövegeket el is menthetjük.

A Microsoft Translator az alábbi nyelveket támogatja:

Arab, bosnyák (latin), bolgár, katalán, kínai, horvát, cseh, dán, holland, angol, észt, finn, francia, német, görög, haiti kreol, héber, hindi , magyar, indonéz, olasz, japán, koreai, lett, litván, maláj, máltai, norvég, perzsa, lengyel, portugál, román, orosz, szerb, szlovák, szlovén, spanyol, svéd, thai, török, ukrán, urdu, vietnami, walesi, valamint maja.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store és a Google Play áruház oldaláról.

Forrás: hasznaltandroid.hu
 


Kommentek megjelenítése