Emlékeztek a tokra, ami drágább, mint maga a telefon? Itt a következő generáció a legújabb iPhone-okra

Tech Hírek   |   2018.11.17 - 19:40   |   Írta: N Marcell   |   6397
17. nov Emlékeztek a tokra, ami drágább, mint maga a telefon? Itt a következő generáció a legújabb iPhone-okra

A katonai minőségű titánnak még mindig komoly ára van.

A Gray nevű cég hatalmas hírverést kapott, mikor piacra dobták első iPhone-tokjukat, az űrrepülőipari minőségű titánból készült Adventet. Már az anyagválasztás hallatán is felvonhatja a szemöldökét az egyszeri felhasználó (szerintem nem sokan gondolják úgy, hogy a telefonjuk olyan védelmet igényel, ami a NASA-nak is becsületére válna), azonban az árcédula láttán szinte mindenki agya ledobja az ékszíjat: az iPhone X/XS-re passzoló tokok induló ára 896 dollár (kb. 253 000 forint), a legdrágább verzió pedig 1791 dollár (kb. 506 000 forint). A XS Maxra még ennél is többe kerül: a nagyobb iPhone titán védelméért legalább 1171 dollárt (kb. 330 000 forintot) kell kicsengetni.

 

 

 Persze hatalmas viták indultak, hogy mennyi értelme van egy ilyen minőségű és árú toknak egy közönséges okostelefonra (spoiler: nem túl sok), ez azonban egy pillanatra sem akadályozta meg abban a Grayt, hogy elkészítsék a tokjaik következő generációját, ami tovább emeli a lécet: még különlegesebb dizájn, még meredebb ár. Íme, ez az Alter Ego. 

A tok négy különböző színváltozatban kapható, azonban csak limitált mennyiségben, úgyhogy sürgősen le kell csapni rájuk - nyilván megérik a kéthavi fizetést, amibe belekerülnek. A Gray egyébként közzkinccsé tette a gyártási folyamatot is, így legalább a jövőbeli tulajok nem zsákbamacskát vesznek. 

Hogyan készül az Alter Ego?

A Gray egyedi módon közelíti meg a tokgyártást. Az űrrepülőipari minőségű titánból két nagy darabot formáznak meg egy marógéppel úgy, hogy egy nagy X-alakot adjanak ki. Ettől lesz megismételhetetlenül egyedi a tok a titán “pillérekkel”, melyek a telefon négy sarkáig húzódnak, a telefon többi részét pedig szabadon hagyják.

 

 

 Mind a négy színváltozat készítése folyamán egy csapat magasan képzett szakember kezdi meg az Alter Ego négy alkatrészének 12 órán át tartó kialakítását a marógéppel. Ezután továbbadják a mesterembereknek, akik külön-külön elvégzik a simításokat a tok darabkáinak felületein, melyek ekkora már géppel vagy kézzel le lettek csiszolva és be lettek borítva. Az Alter Egót végül egy torx fejű csavar tartja majd egyben, a különleges TPU-anyaggal bevont belső résznek hála a telefon sosem karcolódik majd meg, miközben a tok szorosan rásimul az oldalaira és a hátára. A tok minimalista dizájnja ellenére is személyre szabható: a belső borítás típusát is el lehet dönteni, illetve bármilyen színkombináció rendelhető a rendelkezésre álló készletből. 

Az Alter Ego színváltozatai: 

Titanium - 1450 dollár, kb. 410 000 forint

 

 

Stealth - 1850 dollár, kb. 523 000 forint (csak 500 darab készül) 

 

 

Gold - 2250 dollár, kb. 636 000 forint (csak 100 darab készül)

 

 

Aurora - 2755 dollár, kb. 780 000 forint (szintén csak 100 darab készül) 

 

 

A X/XS-re tervezett modellek szállítása már megkezdődött, a XS Maxra szabott verzióé csak decemberben fog. 

A cég a telefontokok mellett egyébként állványként is használható MacBook-tokokat is árul, melyek ára szintén a lehetetlenül drága prémium kategóriába esik. Ha kíváncsiak vagyok egy kb. 750 000 - 1 500 000 forintos laptophordozóra, erre tessék: 

Gray: Zyra laptop companion 

Őszinte leszek, szerintem legfeljebb a Stealth verzió vállalható - már ha elképzelünk egy olyan alternatív univerzumot, ahol épeszű ember kiad egy telefontokra félmilliót. Szóval nem elég, hogy veszett drága, még enyhén csúnyácska is. Remek kombó. 

Ti mit gondoltok? Tetszik bármelyik színváltozat is? 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése