Mit tudhat egy iPhone 7-nél is drágább telefontok?

Tesztek   |   2017.01.03 - 21:40   |   Írta: Gergő.H   |   24881
03. jan Mit tudhat egy iPhone 7-nél is drágább telefontok?

Bemutatjuk a Gray Adventet, a titánból készült luxus iPhone tokot. Nem átlagos pénztárcákhoz tervezték...

A vadiúj iPhone 7 vagy iPhone 6/6S készülékünkhöz vásárolhatunk olyan tokot, amely nem túl megszokott módon, drágább, mint maga a telefon. A Gray International egy 2016-ban alakult, szingapúri bejegyzésű cég, amely kizárólag luxus kiegészítők gyártásával és forgalmazásával foglalatoskodik. Termékpalettájuk nem túl széles. Honlapjukon egyelőre két terméket lehet megvásárolni: egy nagyjából 150 ezer forintos tollat (az aranyozott változat körülbelül 230 ezer forint), illetve az iPhone 7, iPhone 6 és 6s készülékekhez gyártott Advent telefontokot.

Ez persze nem egy szokványos műanyag tok. Titánból készült és a legolcsóbb modell szintén 150 ezer forint körüli összegért vásárolható meg. A nagyravágyók se csüggedjenek! 1000$-ért, vagyis durván 300 ezer forintért megvásárolhatják az aranyozott kiadást, amelyből a világon összesen 100 darab készült és négy kiadásban érhető el. Ha valaki mégkülönlegesebbé szeretné tenni ezt az amúgy sem mindennapi tokot, akkor egy 35 dolláros ráfizetéssel még a nevét is belegravíroztathatja.

Felmerülhet a kerdés, de hát mégis mi kerül ezen ennyibe? Ennyi pénzért már majdnem, hogy a telefonnak kéne a tokot megvédenie. Köztudottan a titán már magában sem egy olcsó mulatság. De vajon mennyit bír ez a luxus tok?

Már korábban is láthattatok nálunk EverythingApplePro videói közül néhányat. Legújabb videójában a fent említett Advent tokot és egy 8 dolláros utánzatot állít egymással szembe. Mennyit jelent az a több tízezer forintos különbség, észlelhető-e egyáltalán? Már a csomagolásról észrevehető a minőségbeli különbség. A Gray terméke egy gyönyörű fém dobozban érkezik, míg az olcsóbb riválisa egy nagyon egyszerű papírdobozban. Azonban a videóban is láthatjuk, hogy a telefonra való felhelyezésük után első pillantásra nem is olyan nagy az eltérés. Nos, akkor ejtsük le és kiderül! Filip a videójában az olcsóbb tokot egy iPhone 7 Plusra szereli rá, a titán csodát pedig egy sima iPhone 7-re. A két telefont 3 különböző magasságból ejti le. Előszöris derékmagasságból. Lám, lám, mindkét tok jól bírja. A második próba egy padon állva fejmagasságból történik. Mindkét tok jól bírja még ezek után is, azonban az olcsóbb tokkal rendelkező iPhone már kissé meghajlott. A titán bumperről egyszerűen csak “lesöpörhető” a sérülés. Egyre izgalmasabb!

A végső leszámolás 50 lábról, egy toronyból történik. Filip mindkét telefont ledobja és a dolgok itt vállnak érdekessé. A 8 dolláros tok teljesen széttörik, azonban a telefon túléli kisebb, nagyobb sérülésekkel. Az Adventen láthatunk néhány karcolást, azonban a telefonról még talán azt se tudnánk megmondani, hogy valaha leesett. Azért az első két próba sokkal életszerűbb és tulajdonképpen bárhol, bármikor megtörténhet. 

Íme az összecsapás:

 

 

Egy átlagos felhasználó számára egy ilyen tok megvétele semmiképpen sem gazdaságos döntés. Annak viszont, aki szeretne egy kicsit kitűnni és nem sajnál a zsebébe nyúlni, annak mindenképpen megéri! A Gray International többek között Magyarországra is kiszállít a weboldalukon történő vásárlás esetén. A termék itt kapható: gray-international.com

Forrás: AppleRider


Kommentek megjelenítése