Így kell szoftvert frissíteni az Apple Watch-on

Tippek és trükkök   |   2016.03.23 - 06:15   |   Írta: Zoltan C   |   2391
23. márc Így kell szoftvert frissíteni az Apple Watch-on

Véget ért az eddig vala volt legrövidebb keynote, így Cupertino rákapcsolt a szoftverfrissítésekre - én például ma hajnalban frissítettem az iOS 9.3-ra. Persze almáék nem csak az iPhone tulajokra gondolnak, érkezik többek között új watchOS is! Mutatjuk mit kell tenned, ha a legújabb watchOS 2.2-re frissítenél.

Mielőtt hozzálátnál, a telefondon a legújabb szoftvernek, iOS 9.3-nak kell futnia. Továbbá a Watch töltöttségének is legalább 50%-osnak kell lennie. Csatlakoztassuk iPhone-unkat Wifire és ügyeljünk arra, hogy a Watch és az iPhone egymás közelében legyen a procedúra alatt.

Majd tegyük töltőre a Watch-ot (igen, hiába van 50% felett a töltöttsége) és hagyjuk is ott ez időre. Nyissuk meg telefonunkon a Watch alkalmazást, Saját Óra, Általános, végül Szoftverfrissítés. Természetesen ennél a pontnál meg kell majd adnunk a jelkódunkat - ahogyan azt már megszokhattuk.

Várjuk türelemmel, amíg a narancssárga folyamatjelző csinálja a kis dolgát, ne kapcsoljuk ki se az iPhone-t, se a Watch-ot - bár remélem ez nem is jutott eszébe senkinek. Pár perc és bumm: watchOS 2.2 röcög a készülékünkön.

Ha valaki olyan elvetemült, hogy béta vagy developer OS van éppen a telefonján, óráján, törölje a béta profilt a készülékről! Watch app, Általános, Profilok. Itt kiválaszthatjuk melyik profilt akarjuk törölni, szintén jelkódunkkal kell megerősítenünk majd a műveletet.

Netántán probléma adódna próbáljuk újraindítani az Apple Watch-ot az oldalsó gomb nyomvatartásával. Segíthet még az is, ha a Watch alkalmazásra menve, Általános, Használat, Szoftverfrissítés menüpontban töröljük a letöltött frissítést és megpróbáljuk újra lehúzni.

Forrás: cultofmac.com


Kommentek megjelenítése