OS X Tipp: Hogyan tudsz másik merevlemezről indítani operációs rendszert a Mac gépeden.

Tippek és trükkök   |   2013.06.04 - 05:38   |   Írta: H.A   |   973
04. jún OS X Tipp: Hogyan tudsz másik merevlemezről indítani operációs rendszert a Mac gépeden.

A minden napi munkát elkezdeni egy Mac-en nagyon egyszerű és élvezetes dolog,

csak megnyomod a bekapcsoló gombot és az operációs rendszer pillanatok alatt elindul. Igen ám de mi van akkor, ha másik merevlemezről vagy CD-ről szeretnénk indítani a gépet, nos ehhez nyújt egy kis segítséget a lenti leírás.


Abban az esetben, ha CD-ről vagy pendrive-ról szeretnénk indítani a gépet tartsuk lenyomva a C billentyűt majd kapcsoljuk be a gépet, addig ne engedjük el a C billentyűt amíg meg nem jelenik a kis forgó fogaskerék-szerű ikon a képernyőn, ha megjelent a gép már a CD meghajtóról indul.
Ha szeretnénk külső merevlemezről indítani a gépet, vagy esetleg van BootCamp partíción Windows telepítve a gépünkre akkor a következőt kell tennünk. Tartsuk lenyomva a bal oldali alt gombot majd kapcsoljuk be a gépet, addig ne engedjük el az alt gombot amíg meg nem jelennek a képernyőn a különböző merevlemezek ikonjai. Ezután a billentyűzeten lévő balra jobbra nyilakkal kiválaszthatjuk melyik merevlemezt szeretnénk elindítani majd az enter gomb lenyomásával már az új meghajtóról indulni a gép. Ezzel a módszerrel akár egy külső USB merevlemezre vagy másik Mac gépre Firewire vagy Thunderbolt kábelen keresztül telepíthetünk OS X-et, ha a másik Mac gépet transmit módba tesszük. A transmit módot a következő képpen tudjuk bekapcsolni a T gomb lenyomása után kapcsoljuk be a gépet és addig tartsuk lenyomva a T gombot amíg meg nem jelenik a Firewire vagy Thunderbolt ikonja a képernyőn.

Ha esetleg valakinek nem lenne egyértelmű a leírás és nem boldogulna vele, nyugodtan keressen minket a segítségért: KATT


Kommentek megjelenítése