Van olyan jó a Google Pixel 3 kamerája, mint az iPhone XR-é?

Tesztek   |   2018.12.22 - 16:11   |   Írta: H.A   |   4400
22. dec Van olyan jó a Google Pixel 3 kamerája, mint az iPhone XR-é?

A DxOMark letesztelte mindkét készüléket és arra jutott, hogy...

Váratlan siker, meglepő eredmények.

Az idei évben a kamerák tovább fejlődtek és most már kimondhatjuk: brutálisan jó fotókat tudnak készíteni. Természetesen nagyon sok múlik az adott készülékek hardverein, de a szoftveres támogatás ugyanolyan fontos a fotózás szempontjából. A DxOMark tesztje szerint a Pixel 3 az egyik legjobb készülék a szimpla kamerás okostelefonok mezőnyében. A 101-es pontszámával a Pixel 3 a legjobb a Pixel termékcsaládban: az első Pixel 90 pontot, a Pixel 2 pedig 98 pontot ért el. A Pixel 3 98 pontot szerzett a videó kategóriában és 103-at a kamerájára, ami kimagasló teljesítmény.

Élmezőnybe került a Google Pixel 3.

A lista egyik érdekessége, hogy a Pixel 3 kamerája ugyanannyi pontot szerzett, mint az iPhone XR-é. Az új iPhone készülék a videóra 96 pontot kapott és a Pixel 3 teszteredményét megelőzően az XR viselte a legjobb szimpla kamera kategória koronáját. Mostantól viszont osztozniuk kell. Az összesítésben a Pixel 3 jelenleg a hetedik helyen áll. A friss teszteredmények mellett a DxO felsorakoztatott pár pro és kontra érvet a Pixel 3 okostelefonnal kapcsolatban. Szerintük a készülék jól szerepelt a nagyított képek területén, "általános jó" eredményt ért el az expozíció és dinamikus tartomány, valamint az autofókusz területén. A videó kategóriában a zajcsökkentés, a „hatékony” stabilizálás, a dinamikus tartomány és a „gyors, megbízható autofókusz” mindegyike magas értékelést kapott.

Kontraként főként az alacsony expozíciót és a kevés fénynél tapasztalt zajosságot hozták föl (amitől véleményük szerint eléggé szellemképesek lettek a fotók). A videózással kapcsolatban a tompa színeket és az enyhe rángást említették meg hibaként.

A Pixel 3 tehát a hardveres korlátai ellenére is remekül szerepelt a DxO tesztjén és felvette a versenyt a Huawei P20 Pro-val és a Galaxy Note 9-el. Fontos megjegyeznünk, hogy a DxO a gyári alapbeállításokkal teszteli az eszközöket, tehát az olyan modellek, mint a Night Sight nem szerepelnek a tesztjein.

A DxO okostelefon dobogójának első helyén jelenleg a Huawei P20 Pro áll, a második az Apple iPhone XS Max, a harmadik pedig a HTC U12+. 

Forrás: AppleRider/HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése