Standland・Watchlabor

Tesztek   |   2018.12.05 - 10:00   |   Írta: Ca$h   |   1675
05. dec Standland・Watchlabor

Az Activity álldogálás kicsit másképp.

Mindenki kedvenc Apple Watch rovata visszatért, hogy egy újabb aranyos, kedves és innovatív ötlettel örvendeztessen meg titeket. A Standland egy rendkívül jópofa próbálkozás arra nézve, hogy megmozgassuk magunkat és minden órában felálljunk egy percre mozogni egy kicsit.

A koncepció pontosan ugyanaz, mint az Activity körök közül a kéknél. Úgy látszik az amcsiknál komoly probléma van ezzel a felállás dologgal, annyira jóléti már a társadalmuk, hogy az embereket állandóan ösztönözni kell erre. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ez eddig egyik napnál se jelentett gondot, legfeljebb csak hétvégenként jelentett kihívást a 12-szer felállás, de valójában ha este nyolcig elérjük a minimum kilenc felállást akkor is még behozható a lemaradás. Szóval valójában majdhogynem lehetetlen kihagyni, de ne is folytassuk ezt a témát maradjunk inkább a Standlandnél.

A Standland egy rendkívül édes, jópofa és szerethető próbálkozás a cél érdekében, mert az szentesíti az eszköz ugyebár. Alapvetően képzeljünk el egy apró virtuális világot, egy kicsike sziget méretűt, aminek a közepén eleinte csak egy darab lény csücsül. A cél az lenne, hogy megtöltsük a szigetet élettel. Ehhez nem is kell mást tennünk mint naponta teljesíteni a  kitűzött célokat. Erre lesznek általános célok, küldetések és kihívások is. A központi állatkánk mellett van egy tábla ami szépen mutatja nekünk aznap hányszor álltunk fel, illetve alul van egy csík huszonnégy egységgel ami ugyancsak átláthatóan mutatja aznap mennyit sikerült teljesíteni a rendelkezésre álló 24-ből.

     

Háziállatunk (Companion) mellett van egy még kisebb és cukibb kis lény akinek neve „Gemmy” ez egy beszédes név ugyanis idővel egyre több lesz belőlük, megtapizva őket meg plusz egy gem boldog tulajdonosai lehetünk, tekintettel arra, hogy egy új sziget vásárlása csupán „ötszáz” gembe kerül, mindenki sejtheti mennyire elfoglaltak leszünk. Hát igen, itt ki is térhetünk a piszkos anyagiakra ugyanis legyen bármennyire cuki és édes ez a kis program, bizony alaposan bele kell nyúlni a zsebünkbe, ha rögtön mindent meg akarunk szerezni, ellenkező esetben, idővel természetese ugyanúgy mindenünk meglehet. Központi állatkánk másik oldalán található majd idővel a házi kedvencünk (Pet) csak hogy legyen még egy okunk gyűjtögetni.  Külön érdekességnek számít, hogy az appban lesz egy AR avagy Augmented Reality lehetőség is, amikor is a valóságba vetíthetjük ki jelenlegi parkunkat, vagy éppenséggel más egyéb tárgyakkal is felölthetjük az íróasztalunkat és erről persze fotót is készíthetünk. Ez a funkció jelenleg érthetetlen oknál fogva eltűnt, legalábbis én mostanában nem találtam meg, vagy az is lehet csak álmodtam hogy volt benne erre is lehetőség?

Alapvetően az egész program szerintem a kisebb korosztályt célozta meg, nem árt ha a kicsik már fiatalon megtanulják, hogy minden órában talpra kell állni és bizony mozogni kell legalább egy percet. Misem alkalmasabb tanító erre a feladatra mint egy cuki állatkákat gyűjtögetős, fotózgatós, statisztikákat nézegetős – jó pénzért extra heti és havi statisztikákat olvasgathatunk a teljesítményünkről - és megosztós cukiság, ami a Standland. A progi természetesen rendelkezik egy Apple Watchos kiegészítővel, ami mindig mutatja az aktuális állatkánkat, ha alszik akkor még fel kell állni, ha boldogan ugrál akkor az adott órát már teljesítettük. Tisztán látható a napi felállásaink száma, ahogyan az is hogy éppen aznap melyik napszakban álltunk fel a legtöbbet. A Standland egy nagyon jópofa közepesen teljesítő kis applikáció, fiatalabbaknak talán többet fog jelenteni, felnőttek maradjanak csak a jól megszokott Activity köröknél és vigyázzunk, hogy a gyerek nehogy elköltse a havi bevételünket mindenféle szigetet és dísztárgyat vásárolva kedvenc állatkáinak.

Szerintünk: 6/10

 

 


Kommentek megjelenítése