Consumer Reports: ezekben fejlődtek a legtöbbet az új iPhone-ok

Tesztek   |   2018.10.03 - 17:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2055
03. okt Consumer Reports: ezekben fejlődtek a legtöbbet az új iPhone-ok

Érdekes végeredményt szült a Consumer Reports magazin tesztje.

A Consumer Reports talán az egyik legfüggetlenebb újság, amely tényleg csak azért működik, hogy a lehető legtisztább képet fesse a fogyasztóknak az új termékekről. A magazin most végzett az iPhone XS és XS Max tesztelésével és igen érdekes konklúzióra jutottak az új almás mobilokkal. Az újság szerint ugyanis az idei évben az akkumulátor fejlődött a legtöbbet.

Az újság tesztelője ezesetben egy robot ujj, ami egy átlagos felhasználó mindennapos mobilozását szimulálja. Alkalmazások nyílnak, fotók készülnek, a lényeg, hogy a robot tényleg egy átlagos felhasználóként viselkedik. Ezen a teszten a Consumer Reports szerint az új iPhone-ok még jobban is teljesítettek, mint amit az Apple ígért. Az iPhone XS 24 és fél óráig bírta a nyomkodást, a Max pedig egészen 26 óráig. Az almás techcég a bemutatón azt mondta, hogy a XS fél, míg a Max változat másfél órával tovább bírja majd, mint a tavalyi iPhone X, de mivel a tavalyi iPhone X csupán 19,5 órán keresztül bírta ugyanezen a teszten, így a Consumer Reports robotja kezében 5 és 7,5 óra lett a különbség.

Szép eredmény ez a konkurensekkel szemben, azonban a Consumer Reports kiemelt egy nagy hátrányt is az akkumulátorokkal kapcsolatban. A töltési időt.

Annak köszönhetően, hogy az Apple még mindig csak egy 5 W-os adaptert csomag a mobiljaihoz, az iPhone XS és XS Max feltöltésének ideje egyenesen rettenetes. A kisebbik mobil 195 perc alatt töltődik teljesen lemerült állapotról a maximumra, míg a nagyobbiknál ugyanez egy 210 perces művelet. Ezzel szemben a Samsung büszkesége, a Note 9 105 perc alatt tölt bekapcsolhatatlan állapotról 100 százalékra.

Különös, de emellett a kamerát csak „kis fejlesztésnek” ítélte meg a szakújság. Igaz, szerintük a koreai rivális okosmobiljai még így is vissza vannak maradva egy kevéssel.

„A tesztelőink meglepődtek az iPhone-ok fotóinak élességén és tisztaságán, ami egy apró előnyt nyújt az iPhone-oknak a legfőbb rivális, a Samsung okostelefonjaival szemben. A Galaxy-k egy kissé le vannak maradva, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy gyenge volna a képminőségük.”

A készülék tűréshatárát is letesztelték a magazinnál. A végeredmény pedig az, hogy a Consumer Reports erősen azt ajánlja, hogy ruházzunk be egy megbízható védőtokra is, ha már az új iPhone-ok vásárlására adtuk a fejünk. A CR három új iPhone-on végzett tesztet, amelyek közül kettő már 50 leejtés után „észrevehető sérüléseket” szenvedett. A Galaxy Note 9 száz leejtést is megúszott apróbb karcolásokkal.

Mindent egybevetve az iPhone XS és XS Max 82 pontot kapott a magazintól, amivel szerintük az Apple-nek éppen sikerült beékelnie az új mobiljait a Samsung Galaxy S9 és Note 9 közé. Előbbi 81, míg utóbbi 83 ponttal végzet, azaz szerintük még mindig az új Note a legjobb okostelefon a piacon.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése