Íme az Asus legújabb Gamer laptopja, ami persze olcsóbb és már majdnem olyan vékony, mint az új Macbook Pro

Tesztek   |   2017.07.18 - 22:16   |   Írta: N Marcell   |   3604
18. júl Íme az Asus legújabb Gamer laptopja, ami persze olcsóbb és már majdnem olyan vékony, mint az új Macbook Pro

Ráadásul erősebb hardverrel rendelkezik az alacsonyabb ár ellenére is.

A gyönyörű eszköz az Asus Zephyrus névre hallgat, és egy okos kis trükkel tartja magát hűvösen még a legdurvább igénybevétel mellett is: a billentyűzet feletti, apró légelvezető lyukak biztosítják a megfelelő hőmérséklete a gép számára.

Szükség is van rá, ugyanis az Asus sikeresen belepasszírozott a gépházba egy Nvidia GTX 1080 videókártyát – viszont csak a ’Max-Q’ verzióját a híres-neves grafikus chipnek, ami gyengébb az asztali gépeknél megszokott típusnál. Sajnos egyelőre nem érhető el a kompromisszummentes megoldás a laptopoknál: a vékony/erős/halk szentháromságot még nem sikerült tökéletesen megvalósítani. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a Zephyrus nem képes a legújabb játékok futtatására magas felbontáson; sőt, köröket ver a nála 100 dollárral drágább MacBook Pro AMD Radeon Pro 550/560 kártyájára (ez őszintén nem írható fel az Apple laptopja ellen, mivel az teljesen más kategória versenyzője). Ráadásul a ’Max-Q’ jóval halkabb, mint a megszokott gaming laptopok kártyái; kevesebbet is fogyaszt. Megtaláltható továbbá benne egy Intel Core i7 7700 HQ, valamint 16 GB DDR4 RAM.

A vékonyabb alkatrészek egy másik nagy előnnyel is járnak: a laptop össze-vissza 16.9 mm vastag, amivel szinte a Macbook Pro vetélytársává válik (15.5 mm).

A Zephyrus súlya 2.2 kg, így majdnem fél kilóval nehezebb almás társánál; viszont még mindig sokkal könnyebb és karcsúbb, mint a vele egy súlycsoportban induló (játékra szánt) laptopok, melyek 2.3 kg-tól akár 9 kg-ig terjedhetnek (itt az olyan óriásokról van szó, mint az Acer Predator 21X).

A kijelző csak 1080p felbontású, amit meg lehet magyarázni azzal, hogy nagyobb felbontás esetén nem futnának rajta tökéletesen simán a játékok. A zökkenésmentességen van a hangsúly – a 120 Hz-es frissítési ráta és a G-Sync technológia is ezt támasztja alá. A ’Max-Q’ 1080 pedig tökéletes alap a játékok számára.

A dizájn gyönyörű, és láthatóan a szállíthatóság is elsődleges szempont volt az Asus tervezőasztalain – aki nem szeretne egy testes, nehéz laptopot magával cipelni, annak remek választás lehet. A billentyűzet érdekes módon nem teríti be a teljes felületet, sokkal közelebb van az ember kezéhez (így hagyva helyet a korábban említett szellőzőrendszernek is). Továbbá jópofa, hogy a trackpad egy gombnyomással numerikus billentyűzetté változtatható, ami nagy segítség lehet az egérrel operáló felhasználók számára. Aki pedig egy ehhez hasonló gaming laptopot vesz, az szinte biztos, hogy az egeret fogja preferálni a tapipad helyett.

A feketeleves sem maradhat el: a LinusTechTips teszterei szerint az üzemideje szinte „utálatosan rövid”, így azok, akik áramforrás nélkül tervezik használni az újdonsült kütyüjüket, elég kellemetlen helyzetbe kerülnek majd. A teljes tesztvideót itt nézhetitek meg.

 

 

Természetesen nem lehet egy ligába állítani a Zephyrust a Macbook Próval, mivel teljesen más célközönségük. Az árkülönbség tagadhatatlan (a Zephyrus 2700, a Macbook 2800 dollár), de az Apple laptopjának vannak olyan funkciói, melyek hiányoznak a Acer eszközéből, így azok segíthetnek kompenzálni a gyengébb hardvert és a magasabb árcédulát. A Zephyrus cserébe egy remek opció bárkinek, aki egy vékony, halk, de mégis erős laptopot keres.

Forrás: TechInsider 

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Galéria képek

 Asus Zephyrus
 Asus Zephyrus
 Asus Zephyrus

Kommentek megjelenítése