Végleg betiltják majd a laptopokat a repülőkön?

Tech Hírek   |   2017.06.02 - 23:50   |   Írta: N Marcell   |   2114
02. jún Végleg betiltják majd a laptopokat a repülőkön?

Az amerikai illetékesek a folyamatos terrorveszély miatt hozhatnak ilyen drasztikus döntést.

Az USA kormánya két hónapja tiltotta ki teljesen a laptopokat és a tableteket 10 repülőtér járatairól, azóta viszont nem esett szó a korlátozások kiterjesztéséről. A tilalom azért lépett életbe, mivel az állam szerint a terroristák képesek akár iPadnek álcázva bombát vinni a fedélzetre - inkább kizárják a kockázat legkisebb lehetőségét is. Sőt, egy ideig “aktív megbeszélés” alatt állt az az opció is, hogy az Európából érkező gépekre sem lesz megengedett a kézi számítógépek felvitele, azonban ezt az ötletet elvetették.


Most viszont minden korábbinál közelebb vagyunk a tabletek és laptopok teljes tilalmához: a WSJ riportja szerint az USA és az Európai Unió hivatalnokai tárgyalásokat folytatnak a témával kapcsolatban. Ha végül a restrikció mellett döntenek, az azt jelentené, hogy a nemzetközi járatok egyikére sem vihetik majd fel az utasok az eszközeiket.


“Az Egyesült Államok adminisztrácis osztálya újabb megbeszélést tartott a laptopok repülőjáratokról történő kitiltásával kapcsolatban. Egy szóvivő nyilatkozata szerint egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a témára, viszont azt is kiemelte, hogy az amerikai oldalról még nem született konkrét döntés.”


Ha hihetünk John Kelly amerikai belbiztonsági miniszter szavainak, akkor a korlátozás csak abban az esetben fog életbe lépni, ha a fenyegetés mértéke és a bizonyítékok minősége szavatolja azt. Ha mégis bekövekezne, az komoly nyomot hagyna mind a turizmuson, mind az üzleti utakon: sokan fognak úgy dönteni, hogy nem engedhetik meg azt maguknak, hogy nem dolgoznak a gépen, mások pedig félteni fogják drága gépeiket a csomagkezelés “gyengédségeitől” - így vagy úgy, rengeteg ember néz majd más utazási mód után.


Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése