Csúnya dologgal gyanúsítanak egy iOS eszközt

Tech Hírek   |   2017.05.29 - 23:33   |   Írta: Pausch Rita   |   2717
29. máj Csúnya dologgal gyanúsítanak egy iOS eszközt

Néha életeket ment, néha életeket vesz el?

Tavaly ilyenkor, szinte majdnem egy éve, május 26-án zuhant le az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó 804-es számú járata a fedélzetén 66 emberrel. Francia biztonsági szakemberek véleménye szerint nem kizárt, hogy egy iOS eszköz okozta a tragédiát.

Korábban már szó volt arról, hogy egy esetleges „téves füstjelzés” vezetett a szomorú történtekhez. Mivel bizonyos repülőkön, mint például a szóban forgó Airbus 320-as modellen is, ha bekapcsolnak a füstjelzők, akkor protokoll szerint a rendszer fontos biztonsági rendszereket iktat ki, így a szakértők azt feltételezték, hogy itt is ez vezethetett a tragédiához.

A francia Le Parisien napilap értesülései szerint egy szakértői jelentés azt állítja, egy iPhone 6s vagy egy iPad mini 4 lehetett a ludas a végzetes balesethez vezető fő okok között.  Az eszköz a személyzetből valakié lehetett, amit feltehetően egy nem megfelelő csatlakozóhoz csatlakoztattak a pilótafülkében.

Ezzel szemben az egyiptomi hatóság azt állította, hogy a talált nyomok alapján valamiféle bomba okozta a gép lezuhanását, ugyanis egyes utasokon robbanóanyag maradékokat találtak. Szóval egyelőre kérdéses, hogy mennyire lehet hinni annak a feltételezésnek, hogy egy Apple eszköz művelt ilyen szomorú dolgot.

Az viszont bizonyosan tudható, hogy az almás vállalatot egyelőre nem vonták be a nyomozásba. A hír megjelenése után ugyanis az Apple a Business Insidernek kiküldött nyilatkozatában azt a hivatalos állítást tette, hogy semmilyen hatóság nem kereste meg őket az üggyel kapcsolatban. Sőt, semmilyen jelentést sem juttattak el hozzájuk, amiben összefüggést vonnának Apple készülékekkel az esetben. Ugyanakkor, készek együttműködni, ha szükséges és az sem maradt el, hogy az eszközeik mindenféle nemzetközi szabványnak megfelelnek.    

Forrás: AppleRider/Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése