Felrobbant egy nő fején egy Beats füles, de az Apple nem fizet

Tech Hírek   |   2017.05.20 - 19:00   |   Írta: Pausch Rita   |   7125
20. máj Felrobbant egy nő fején egy Beats füles, de az Apple nem fizet

A februári repülős fülhallgató-balesetet egy Beats okozta, de az Apple szerint csakis a tulajdonos tehet róla.

Nagy sajtóvisszhangot kapott februárban az Ausztrál Közlekedésbiztonsági Hivatal közleménye, miszerint egy Peking-Melbourne járaton az egyik utas fején, zenehallgatás közben a vezeték nélküli fülhallgató lángra kapott. Bár a személyzet gyorsan eloltotta, a hölgy kicsit megégett. Mivel az eset már a felszállás után két órával történt, így a gép utasai Melbourne-ig szagolhatták az égett eszköz szagát.

Az eset akkora felbolydulást keltett, feltehetően a nagy sajtóvisszhang miatt, hogy egyes légitársaságok az eset után szabályozták a fedélzetre vihető vezeték nélküli eszközök használatát is.

Ám sokáig azt nem lehetett tudni milyen gyártmányú fülesről is volt szó, de mostanra az is kiderült, hogy egy Beats-től származó fejhallgató tüzeskedett a repülő fedélzetén. Az Apple azonban a pórul járt hölgy ügyvédjével azt közölte, hogy megvizsgálták az esetet és sajnos a hölgy tehetett a dologról, hiszen nem megbízható „harmadik-féltől származó elemet” használt a fülhallgatójában.

A felhasználóknak mostanra ilyesmitől nincs félnivalója, mivel az Apple már nem gyárt olyan Beats fülest, amibe ceruzaelem kellene. Ám, ha valakinek mégis maradt egy ilyen a padláson, nehogy használja, mert nem pontosan tudni, melyik gyártó ceruzaelemeitől robbanhatnak fel…

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése