Videó: Galaxy S8, iPhone 7 Plus, Google Pixel és OnePlus 3T sebességteszt

Tesztek   |   2017.04.17 - 20:55   |   Írta: Máté Gergő   |   6938
17. ápr Videó: Galaxy S8, iPhone 7 Plus, Google Pixel és OnePlus 3T sebességteszt

Az EverythingApplePro videójából megtudhatjuk pontosan mire képesek a legújabb mobilok.

A Samsung Galaxy S8 érkezésével beköszöntött egy új korszak: a 2016. év végi zászlóshajókat leváltották a 2017. év eleji okostelefonok. Ez pedig egyben azt is jelenti, hogy ideje letesztelni ezeket a készülékeket. Elsőre megkérdőjelezhetőnek tűnik a forrás, hiszen az EverythingApplePro nevében is megtalálható az almás gyártó, azonban egy meglehetősen objektív YouTube csatornáról van szó, és az Apple az esetek többségében olyan eszközt szokott kiadni, melyek a legjobbak közé tartoznak a piacon. Ráadásul az Apple a hardvertől a szoftverig minden egyes elemét "felügyeli" az iPhone-oknak (jelen esetben a processzor tervezését is).

Az egyik olyan terület, melyen az iPhone 7 Plus kiemelkedően teljesít, az az applikációk újratöltése, amikor a háttérből megnyitjuk azokat. Az iOS rendszer mindig is a háttérben futó alkalmazások bezárásáról volt hírhedt, ráadásul az iPhone 7 Plus kevesebb memóriát kapott, mint az öt másik okostelefon, így a mostani eredmény eléggé megdöbbentő. Főként, hogy memória-éhes fájlok betöltéséről van szó.

Meglepetésünkre a OnePlus 3T végzett a legjobb helyen, de nem azért, mert a leggyorsabbként végzett volna. Minden tesztben legalább a második helyet sikerült elérnie. A tény, hogy maga mögé utasította a Google Pixelt és az LG G6-ot (annak ellenére, hogy jóval olcsóbb, mint a másik kettő) figyelemreméltó. A készülék 6 GB RAM-ja egyetlen multi-tasking tesztben sem döccent meg, ellenben az applikációk hidegindítása már jobban megviselte a készüléket.

A leginkább csalódást okozó készülék pedig az LG G6. Annak ellenére, hogy a OnePlus 3T-vel és a Google Pixellel azonos processzort kapott, mégis lassabb teljesítményt nyújtott. Nem mindenben utolsó, viszont egy 2017-es okostelefontól nem azt várnánk, hogy rosszabb teljesítményt nyújt, mint egy alacsonyabb órajelű Google Pixel.

 

 

Forrás: AppleRider.com / slashgear.com

Kapcsolódó cikkek: 
Nem kerül több RAM az idei új iPhone-okba
Alaposan berendelt OLED-ből az Apple

A vártnál is jobb a MacBook Pro akkumulátora
Az Apple felvásárolhatja a Toshiba NAND memória részlegét

MentésMentés


Kommentek megjelenítése