A legidősebb iPhone, a legfiatalabb ellen! [Videó]

Tesztek   |   2016.12.22 - 17:27   |   Írta: Gergő.H   |   14100
22. dec A legidősebb iPhone, a legfiatalabb ellen! [Videó]

Mi történt az iPhone-nal 2007 óta? Mennyit változott a dizájn? Mennyivel lett gyorsabb?

Az Apple-lel kapcsolatos videóiról ismert YouTuber, EverythingApplePro készített egy videót, amelyben összeveti az iPhone 2G-t illetve az iPhone 7-et. Első pillantásra megtévesztő, még azok számára is, akik sosem hallottak az iPhone-ról (ez persze elég ritka…). Tisztán észrevehető, hogy van valami közös a két készülékben. A dobozon az Apple nem változtatott túl sokat közel egy évtized alatt sem, maradtak a tőlük jól megszokott, minimalista megjelenésnél. A telefonok külsején jól megfigyelhetőek az azonos jellemvonások és dizájn elemek, az idei csúcsmobil csupán nagyobb, letisztultabb, elegánsabb és valahogy meggyőzőbb lett.

Sokan talán még emlékszünk, ahogy a kezünkbe foghattuk az iPhone 2G-t nem sokkal a megjelenése után. Csak fogtuk és ámultunk. Nagyjából talán ugyanez volt tapasztalható az iPhone 7 kezünkbe vétele után is. A két telefont egymás mellé téve, a változás szinte felfoghatatlan. A 2007-es iPhone kijelzője majdnem hatszor belefér az iPhone 7 kijelzőjébe. A színválaszték is az egyetlen, monoton szürke színről 5 különböző színre bővült. 

Az Apple állítása szerint az idei készülék 120-szor gyorsabb, mint a legelső iPhone. Kimondva is elég elképesztő, de ugyanúgy érezhető. Ahogy a videóban is mondja EverythingApplePro, az iPhone 2G-re, örültünk, ha egyáltalán le tudtunk tölteni bármilyen játékot is, neki például egyetlen egyet sikerült… Ehhez képest az iPhone 7-en nagy felbontású játékok ezrei közül válogathatunk és úgy érezhetjük magunkat, mintha egy Xboxon játszanánk. A kamera már a kezdetekkor is jónak számított, de az idei iPhone-é már szinte olyan, mintha egy profi gépre váltanánk.

2007-ben még azt sem gondoltuk volna, hogy egyszer eljutunk ide. Eléggé hihetetlen ezt a két korszakalkotó telefont egymás mellett látni. Mindkét iPhone a saját korszakának a legje. Az alábbi videó kiválóan szemlélteti az Apple-nél dolgozó szakemberek zsenialitását is. A kérdés felmerülhet bennünk: mivel fog előállni az Apple legközelebb? Mi lesz az iPhone-okkal még 9 év elteltével? Egy biztos, kíváncsian várjuk! Érdemes megjegyezni, hogy 2017-ben lesz 10 éves az iPhone-dinasztia.

Nem is szaporítanánk a szót, íme a videó a két iPhone készülékről:

 

 

forrás: AppleRider.com




Kommentek megjelenítése