Az iFixit szétszedte az új 21,5 hüvelykes 4K iMac-et

Tesztek   |   2015.10.17 - 08:23   |   Írta: Máté Gergő   |   1938
17. okt Az iFixit szétszedte az új 21,5 hüvelykes 4K iMac-et

Sok hasonlóságot és néhány komoly változást fedeztek fel a tavalyi modellhez képest.

Az új iMac 4K képernyőjét az LG készítette. Ez egy DCI-P3 kijelző, ami azt jelenti, hogy a hagyományos sRGB-nél szélesebb színskálával rendelkezik. Ennek eredményeként a 21,5 hüvelykes iMac az első olyan készülékek közé tartozik, amelyeken a felhasználók megtapasztalhatják az új technológia előnyeit.

Nem maradt a készülékben a 2013-as iMac-nél debütált üres PCIe SSD slot, emiatt az önálló bővítés jóval nehezebbé vált. Az Apple 2012-ben még üresen tartotta az iMac ezen részét, de 2013-ban bekerült egy SSD slot. Az iFixit ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy azok a felhasználók, akik Fusion Drive-al szeretnék ellátni a készüléküket arra kényszerültek, hogy már a vásárláskor kérjék ezt az opciót.

Összegzésként az iFixit csak egyetlen pontot adott a tízből a 21,5 hüvelykes iMac-nek a szerelhetőségi skálán. Ez azt jelenti, hogy az új készülék javítása rendkívül nehézkes. A többi iMac-hez hasonlóan alaplapra szerelt CPU-val, és a kerettel összeolvasztott Retina kijelzővel rendelkezik, ami megnehezíti a szerelhetőséget.

Forrás: macrumors.com
 


Kommentek megjelenítése