Benchmark teszt bizonyítja a Low Power mód hatékonyságát

Tesztek   |   2015.06.26 - 16:54   |   Írta: Zoltan C   |   1508
26. jún Benchmark teszt bizonyítja a Low Power mód hatékonyságát

Az iOS 9-cel bevezetésre került az úgynevezett Low Power mód, hogy ritkábban kelljen a töltőnkért nyúlnunk.

A leírás szerint ez az új akkukímélő üzemmód egyszerűen visszavesz az iPhone teljesítményéből, így mentve a néha létfontosságú feszültségből. A Geekbench 3 app nem régiben lett iOS 9-re optimalizálva, így egyesek kaptak is az alkalmon és letesztelték mennyire is vág vissza az új üzemmód a teljesítményből.

Alaphelyzetben egy iPhone 6 Plus 1606 pontot érne el a single-core processzor teszten és 2891-et a multi-core teszten. Az energiamentést bekapcsolva viszont már, ugyanaz a telefon csak 1019, illetve 1751 pontot ért el! Kijelenthetjük, hogy a Low Power üzemmód elég rendesen fapadossá teszi prémium telefonunkat. Persze, az Apple ígérete szerint 3 órával tovább tudjuk majd használni készülékünket. Egyébként hasonló eredmények születtek egy iPhone 5s esetében is, tehát körülbelül 40%-os teljesítménycsökkenést várhatunk minden készüléknél.

Amikor 20% alá csökken akkumulátor töltöttségünk, automatikusan felajánlja majd telefonunk, hogy aktiváljuk a Low Power módot. Emellett pedig, bármikor bekapcsolhatjuk a beállítások-->battery szekcióban - ez az almenü szintén az iOS 9-ben debütál majd. A processzor megnyesése mellett, az emailek begyűjtését, az appok háttérben történő frissítését, animált háttereket és a régebbi készülékeken sokak által nem kedvelt, az appokból való kilépéskor látható motion effektet is kikapcsolja.

Forrás: macrumors.com

Galéria képek


Kommentek megjelenítése