Első tapasztalatok az új 12 inches MacBook-ról

Tesztek   |   2015.03.11 - 14:19   |   Írta: Zoltan C   |   2284
11. márc Első tapasztalatok az új 12 inches MacBook-ról

A "Spring Forward" média esemény után, az Apple megengedte néhány szerencsés médiamunkásnak, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a legújabb MacBook-ot.

A "Spring Forward" média esemény után, az Apple megengedte néhány szerencsés médiamunkásnak, hogy közelebbről is szemügyre vegyék a legújabb MacBook-ot. A különböző oldalakról áradó információdömping feldolgozásához szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, összegyűjtve a legfontosabb tapasztalatokat. Mielőtt belevágnánk, ezek a legfontosabb újítások: hihetetlenül vékony (13,1 mm!!!); átdolgozott görgetőpad (ez az úgynevezett Force Touch trackpad); Core M processzor; nincs benne ventilátor; faltól falig billentyűzet és mindössze egy darab, USB-C port.

Screen-Shot-2015-03-09-at-10.34.02-pm

Kezdjük a TechnoBuffalo videójával, amelyből könnyedén kivehetjük a legfontosabb jellemzőket. Szembetűnő a hihetetlen vékonyság és az, hogy mindösszesen csak egy port van rajta.

http://youtu.be/_bhsG8k7GvI 

Az Engadget tesztere miután kézbe vette az új MacBook-ot, az Air máris egy öreg, nehéz darabnak érződött. Eleinte szkeptikus volt az új billentyűzettel kapcsolatban, de a használat meggyőzte. Továbbra is megfelelően "ruganyosak" a billentyűk, tehát nem fogunk töprengeni használat közben, hogy az adott karaktert regisztrálta-e a gép.

newmacbookviaengadget-800x503

Kép: Engadget

A Verge munkatársa nem akarta elhinni, hogy ennyire vékony és könnyű MacBook létezhet. Elégedett volt az új görgetőpaddal, de a Force Click funkció még messze van a tökéletestől szerinte. A Force Click aktiválásához nem kell mást tennünk, mint nagyon erősen sokáig nyomva tartjuk az "egeret", majd egyszer csak érezni fogunk egy finom második kattintást és már aktiváltuk is a Force Clicket. Egy olyan cégtől, amelyik híresen az egy gombos egér mellett állt ki mindig is, több mint furcsa még egy egér interakció bevezetése - legalábbis a Verge tesztere szerint.

forcetouchtrackpadgizmodo

Kép: Gizmodo

Talán nem lepődik meg senki, ha eláruljuk, hogy a Gizmodonál is el voltak ájulva az új MacBook fizikai paraméterein. "Olyan mintha a semmit tartanád a kezedben" - írják. Ugyanakkor a billentyűzet gombjait nem igazán találták szerethetőnek, azok túlzott vékonysága miatt. A Force Touch pad viszont elnyerte tetszésüket. Elfelejthetjük a megszokott, nehézkes copy+paste mechanizmusokat, a Mac OS elég okos, hogy a trackpad lenyomásakor már tudja ha mondjuk egy címet, eseményt hozzáadnánk a naptárunkhoz. Erősebben lenyomjuk a padot - az erősség beállítható - egy szövegen, dokumentumon vagy akármin és bumm megvan amit akartunk.

A SlashGear-nél is előkerül a "hihetetlen" jelző, amikor a kijelzőt jön szóba. Hatalmas betekintési szögek, éles, ragyogó részletesség. Kiemelik az árva USB-C portot, ami egyben a töltést is szolgálja. Továbbá teljes joggal nehezményezi, hogy a Facetime kamera csupán 480p-t tud, az Apple többi notebbokja alatt jócskán.

David Pierce, a Wired munkatársa sem szűkölködött a jelzőkben, ami az új MacBook megjelenését és kijelzőjét illette. Minden a szépségről szól a MacBook-nál. Akár az egyedüli USB-C portról, akár a notebook vonalra is bevezetett három színvariációról van szó - összegez Pierce. Viszont akárcsak a legtöbben, ő sem volt elégedett a MacBook billentyűivel. Pierce konkrétan az első perctől gyűlölte. De kiemelte az ultra alacsony energiafogyasztású Core M processzor meglepően jó teljesítményét.

Az új MacBook április 10-én startol az Államokban, nálunk még a "hamarosan elérhető" felirat fogad az Apple honlapján. A 256 GB-os alapmodell, 1.1 GHz Core M procival és 8 GB RAM-mal 1299$, nálunk pedig 469990 forintért lesz elérhető.

Forrás: macrumors.com


Kommentek megjelenítése