Hamarosan elérhető lesz az eSIM a Telenor hálózatán

Tech Hírek   |   2021.04.15 - 15:03   |   Írta: H.A   |   9049
15. ápr Hamarosan elérhető lesz az eSIM a Telenor hálózatán

Már nem kell sokat várni és megérkezik a hazai Telenor mobilszolgáltatóhoz is az eSIM. A Telenor hivatalosan is szétküldte a tájékoztatót az eSIM-ről ezt olvashatjátok lent.

Kedves Partnerünk!

Tájékoztatjuk, hogy a Telenor Magyarország tervei szerint idén, 2021-ben elérhetővé teszi ügyfelei számára az e-SIM technológiát. Ezzel új távlatokat nyitunk meg az érkező csúcskategóriás okostelefonok, a fizikai SIM kártyát nem támogató okoskiegészítők és a legújabb technológiát alkalmazó IoT eszközök használata előtt.

Amennyiben igényli, a szolgáltatás elérhetőségéről azonnal értesíteni fogjuk Önt.

Milyen készülékekkel használható az eSIM?
Jelenlegi – folyamatosan bővülő – kínálatunkban a Samsung Galaxy Z Fold 2 és az iPhone 12 széria csúcstelefonjai támogatják az eSIM-es működést, ám ahogy egyre több gyártó gondolkozik ebben a technológiában, a Telenor portfóliójában is bővülni fog az eSIM- kompatibilis eszközök kínálata, mind az okostelefonok, mind a viselhető eszközök tekintetében.

Szakértői jóslatok szerint 2025-re több mint kétmilliárd, eSIM-et támogató eszköz lesz forgalomban világszerte.

Miért előnyös az eSIM?

  • Egyrészt azért, mert a SIM kártya fizikai mérete nem köti meg a gyártók kezét a

    termékek tervezésében. Az elmúlt évek technológiai fejlődésének következtében a SIM kártya az egyik legnagyobb méretű alkatrésszé vált az okoseszközökben, miközben a funkciója csekélynek mondható.

  • Másrészt sok olyan eszköznek is közvetlen mobilinternet hozzáférést biztosíthat, amely nem rendelkezik SIM foglalattal – a legtöbb okosóra és kiegészítő már ilyen. Ennek előnye, hogy a hívások lebonyolítására, internethozzáféréshez a karóra önmagában is képessé válik, így nem muszáj az okosóra online használatáhozmagunkkal vinni a telefont is.

  • Végül a környezetvédelmi szempontok is hangsúlyosak: nem kell legyártani, szállítani, raktározni, majd újrahasznosítani többszázezertonnányi műanyagból és fémből készült kártyát.

    Hogyan működik az eSIM?
    Az eredetileg bankkártya méretű, majd egyre inkább zsugorodó, klasszikus SIM kártyák egy saját áramkörön tároltak minden olyan információt, ami az adott szolgáltató

  • hálózatának eléréséhez volt szükséges. Az eSIM-et ezzel szemben már a készülékbe integrálják a gyártók, a rajtuk lévő funkciók pedig távolról is aktiválhatóak. A bennük lévő chipek egyszerre akár 10 előfizetést is képesek kezelni.
    Az aktiváláshoz csak internetkapcsolatra van szükség. Ezt QR kódról, vagy megnyitott linkről is saját magunknak is elvégezhetjük.

Forrás:TELENOR

Kapcsolód tartalom: 

 


Kommentek megjelenítése