Az Apple legyűrte a Samsungot

Tech Hírek   |   2021.03.09 - 08:38   |   Írta: L Ferenc   |   698
09. márc Az Apple legyűrte a Samsungot

Az almás logós gyártó kiváló eredménnyel zárta 2020-at.

A Trendforce piackutató intézet legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a 2020-as esztendő utolsó negyedévét tekintve az Apple a világ legnagyobb okostelefon-gyártója. Az amerikai vállalat a jelzett időszakban nem kevesebb, mint 77,6 millió készüléket adott el, ily módon könnyedén maga mögé tudta utasítani örök riválisát, az ezen negyedévben 67 millió telefont eladott Samsungot.

Mindez annak köszönhető, hogy az Apple az év végén dobta piacra a sokak által várva várt új okostelefonjait, az immár 5G támogatással is rendelkező iPhone 12-es szériát. A 2020 utolsó három hónapjában értékesített Apple mobilok 90 százalékát tette ki az iPhone 12 mini, az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max. 

Ehhez képest a Samsung kínálatának nem volt igazi húzómodellje az év végén. A dél-koreai gyártó nyár végén leplezte le a business kategóriás Galaxy Note20-asokat, a mainstream high-end kategóriás Galaxy S21-ek viszont csak idén év elején láttak napvilágot. 

Az előrejelzések arról szólnak, hogy 2021 első negyedévében fordulni fog a kocka, vagyis a friss S21-es készülékekkel támadó Samsung várhatóan vissza fogja előzni az Apple-t. Szakértők szerint az idei év első három hónapjában előreláthatólag mintegy 62 millió Samsung okostelefon talál majd gazdára, míg az Apple várhatóan csak 54 millió mobilt ad majd el ebben az időszakban.

2020 utolsó negyedévében egyébként az Oppo ért be a harmadik helyen, a Xiaomi lett a negyedik, a Huawei az ötödik, a Vivo pedig a hatodik. Az évvégi szezonban világszerte mintegy 364 millió okostelefon talált gazdára, és ebből 307 milliót, vagyis a teljes mennyiség 84 százalékát a hat legnagyobb gyártó értékesítette. 

Várakozások szerint 2021 első negyedévében 6 százalékkal kevesebb mobilt adnak majd el, mint az előző negyedévben, viszont a tavalyi év hasonló időszakához képest előreláthatólag 25 százalékkal javulnak majd az eladási mutatók.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése