Újabb rekord, már ennyien hordanak Apple Watch-ot

Tech Hírek   |   2021.02.12 - 09:32   |   Írta: ARPII   |   336
12. feb Újabb rekord, már ennyien hordanak Apple Watch-ot

Nagy mérföldkőhöz érkezett az cupertínói cég.

Még tavaly, 2020 decemberében lépett át egy álomhatárt az Apple, a viselhető eszközök piacán. Neil Cybart elemző szerint ugyanis már több mint 100 milliós felhasználóbázisa van az Apple Watch-nak.

Az Above Avalon oldalára publikált kutatásában Neil leírta, hogy csak a 2020-as esztendőben több mint 30 millió felhasználóval bővült az óra népszerűsége. Ez a szám majdnem megelőzi az új Watch júzerek számát, 2015, 2016 és 2017-ben együttvéve.

 

„100 millió felhasználó felett, az Apple Watch a cég negyedik legnépszerűbb terméke, az iPhone, iPad, és Mac után. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, az esetben már 2022-re átlépheti az Apple Watch a Mac számait. Az iPad megelőzése már egy sokkal nagyobb falat lesz, itt több évről beszélhetünk még, napjainktól számítva.”

 

Az elemző 4 fő okot lát az Apple Watch növekedése mögött: Apple ökoszisztéma, menőség faktor, a viselhető eszközök hasznossága és méret praktikuma.

Természetesen az eszköznek még van hova terjeszkednie, ugyanis a teljes iPhone felhasználó bázis csupán 10%-a használ Apple Watch-ot, bár ez a szám az Egyesült Államokban 35%, ami eléggé magas. Gondoljunk csak bele, minden harmadik iPhone felhasználó egy Apple Watch-al a kezén garázdálkodik. Amennyiben ezt az arányt globálisra vetítenénk, úgy 350 millió felhasználóval büszkélkedhetne a piac.

 

Egy egyszerű növekedési lehetőség lenne, ha a cég nyitna az Android felhasználók felé, ez bizonyára robbanás szerű gyarapodást jelentene a felhasználói oldalon, persze ez szinte kizárt, hogy bármikor is megtörténne.

A Family Setup segítségével ugyan lehetőség van idősebb vagy éppen fiatalabbak számára, hogy egy családtagjuk iPhone-ja segítségével használhassák az óra előnyeit. Ez természetesen csak az eSIM-es modellekkel működik, ahol az óra kap egy külön telefonszámot, az említett családtag pedig felügyelheti az óra viselőjét.

A siker egyébként nem véletlen, a tavaly bemutatott Apple Watch 6 is megállja a helyét a piacon, hála az új processzornak, vér-oxigén szint mérésnek és a folyamatosan bővülő szín palettának. Emellett jelent meg a pénztárcabarátabb Apple Watch SE is, ami egy remek alternatíva lehet azok számára, akik szívesen belekóstolnának az Apple ökoszisztémájába.

 

Forrás: appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:
Kommentek megjelenítése