BRÉKING: Mostantól NEM jár se töltő adapter se fülhallgató egyik iPhone mellé sem

Tech Hírek   |   2020.11.17 - 17:52   |   Írta: ARPII   |   12617
17. nov BRÉKING: Mostantól NEM jár se töltő adapter se fülhallgató egyik iPhone mellé sem

Az Apple mostantól nem ad töltőt és fülhallgatót a régebbi iPhone modellek mellé!

Az Apple nagy felháborodást keltett ősszel, amikor az új iPhone bemutatóján közzétették, hogy az iPhone 12 modellek töltő adapter és fülhallgató nélkül érkeznek majd a dobozban. Ezzel körülbelül felére csökkent a doboz mérete, aminek köszönhetően környezetbarátabb lesz az iPhone. Persze azt is tegyük hozzá, hogy ezzel rengeteg pénzt spórol meg az Apple, leginkább a szállítással, de ezen felül még keres is vele.

Hiszen gondoljunk csak bele, aki idén vesz iPhone-t, az már USB-C Lightning kábelt kap, ami nem kompatibilis a korábbi USB-A fali adapterrel, így biztosan vásárolnia kell majd egy új töltő adaptert. A tartozékok elhagyásáról egyébként a következőképpen nyilatkozott a cég:

 

Környezetvédelmi céljaink elérésének egyik lépése, hogy az iPhone SE-hez nem mellékelünk hálózati adaptert és EarPods fülhallgatót. A doboz egy gyorstöltésre alkalmas USB-C – Lightning kábelt tartalmaz, ami kompatibilis az USB-C hálózati adapterekkel és a számítógépek portjaival.

Javasoljuk, hogy használj egy már meglévő, ezzel az iPhone-modellel kompatibilis USB-A – Lightning kábelt, hálózati adaptert vagy fejhallgatót. Ha mégis új Apple hálózati adapterre vagy fejhallgatóra lenne szükséged, külön megvásárolhatod őket.

 

Viszont most jön a csavar a történetbe, ugyanis az Apple nem csak az új iPhone-ok dobozából vette ki a tartozékokat, hanem az összes innentől forgalomba kerülő iPhone-éból. Ez a 12-es szérián kívül magában foglalja a 2020-as iPhone SE-t, az iPhone XR-t és az iPhone 11-et is. Itt az Apple hivatalos oldalán is láthatjuk a feltüntetett ábrán, hogy a készülék mellé csak USB-C Lightning kábel és Dokumentáció jár.

 

iPhone SE (2020)

 

iPhone XR

 

iPhone 11

 

Illetve itt láthatjátok a cég álláspontját a témával kapcsolatban:

 

Egy 20 wattos USB-C hálózati adapter pedig 7 990 Ft-ba kerül a cég weboldalán, ennyivel kell majd többet fizetnünk, ha töltőt is szeretnénk majd a kábelünk mellé az iPhone-unkhoz.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése