Megérkezett a Google térképekre a COVID-19 figyelmeztetés

Tech Hírek   |   2020.09.30 - 19:46   |   Írta: H.A   |   1598
30. szept Megérkezett a Google térképekre a COVID-19 figyelmeztetés

A COVID-19 réteg megmutatja, hogy egy adott helyen mennyi az új fertőzött!

Ha elindítod a Google Térképet, akkor valószínűleg már nálad is elérhető lesz a funkció. Nyisd le a rétegek opciót a térkép jobb oldalán, majd válaszd ki a “COVID-19-infó” lehetőséget. Ekkor egy teljesen új réteg jelenik meg, ami a sárga különböző árnyalataival jelzi, hogy egy adott területen mennyire sok volt az új fertőzött. Magyarországon megyékre lebontva láthatjuk az adatokat.

 

 

Országszinten, és megyékre vonatkozóan is kiírja a Google, hogy épp növekvő vagy csökkenő tendenciát mutat az új fertőzöttek száma, a pontos értékek pedig azt jelölik, hogy 100 ezer lakosra levetítve mennyi új eset volt az elmúlt 7 napban. A funkció egyébként a világ 220 országára vonatkozóan működik, tehát annak is hasznos lehet, aki kénytelen külföldre utazni például a munkája miatt.

Végül fontos kiemelni, hogy senki se vegye készpénznek a kiírt adatokat, hiszen a fertőzöttek valódi száma nem ismert, minden azon múlik, hogy mennyit tesztelnek az adott országban, régióban. Attól, hogy a hivatalos adatok csökkenő tendenciát mutatnak valahol, még nem jelenti azt, hogy eltűnőben van a vírus, ezért arra biztatunk mindenkit, hogy tartsa be az alapvető dolgokat (maszk, gyakori kézmosás, távolságtartás).

Forrás: NapiDroid.hu


Kommentek megjelenítése