7 dolog, amit az Apple igazán átvehetne a Galaxy Note 20 Ultrából

Tech Hírek   |   2020.08.22 - 11:16   |   Írta: ARPII   |   4702
22. aug 7 dolog, amit az Apple igazán átvehetne a Galaxy Note 20 Ultrából

Elég hosszú a lista.

Az utóbbi években úgy tűnik mintha az Apple kicsit elhanyagolta volna a mobilos szegmensét. Az új iPhone modellek nagyon jók, ez nem is kérdés, viszont valahogy mindig a konkurencia mögött kullognak egy lépéssel. Ez azért is érdekes, mivel a piac többi részén nagyon is jeleskednek, gondoljunk csak az iPad-re, vagy az Apple Watch-ra, mindkét termék piacvezető, és a konkurencia sehol sincs hozzájuk képest, ezt viszont az iPhone-ról már nem tudjuk elmondani. Mi most elhoztunk Nektek pár dolgot, amit az Apple mérnökei igazán fontolóra vehetnének a Galaxy Note 20 Ultra kapcsán.

 

Periszkópos kamera

 

A teljesen új szenzorarzenál mellett a Galaxy Note 20 Ultra legnagyobb kamerás újítása a periszkópos lencse. Ez pontosan úgy működik mint ahogyan azt gondolnánk, a technológiának hála meghajlik a fény, így a lencse hosszabb tud lenni, ennek köszöhetően pedig sokkal nagyobb optikai zoomot érhetünk el. Ez a Samsung csúcskészülékénél egészen pontosan ötszörös optikai zoomot jelent, szemben a legjobb iPhone zoomal, ami csupán kétszeres. Sajnos itt egy rossz hírt kell hogy közöljünk, ugyanis az Apple idén minden bizonnyal kihagyja ezt a fejlesztést, és vár vele egészen 2022-ig, ami legyünk őszinték, nem most lesz. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy kapni fog egy hangzatos nevet, ami miatt sokan azt fogják hinni, hogy ez egy új dolog.

 

120Hz-es képfrissítés

 

A Note széria sokat fejlődött idén, ugyanis az eddigi 60Hz-ről a duplájára ugrottak, ami „elképesztően sima vizuális élményt nyújt” a Samsung szerint. Maga a 120Hz nem ismeretlen az Apple számára sem, hiszen már 2017-ben is beletették az iPad Pro-ba.

Idén számos pletyka szólt arról, hogy 2020-ban végre az iPhone 12 is megkapja ezt a funkciót, legalábbis a Pro modellek biztos, azonban az ilyen híreszteléseket érdemes mindig fenntartással kezelni. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a piacon már mindenki rendelkezik ezzel a funkcióval, akár több éve is, így a 90Hz a minimum amit az Apple-nek fel kéne mutatnia ahhoz, hogy ne váljon nevetség tárgyává. Az akkumulátidő sosem volt az iPhone erőssége, egészen tavalyig, amikor nagyot ugrottak előre a 11-es szériánál, így talán idén már megengedhetnek maguknak egy ilyen akkumulátorzabáló fejlesztést.

 

Apple Pencil támogatás

 

Az S Pen mindig is fontos szerepet játszott a Note vonal életében, ez talán a legnagyobb pont amiről eszünkbe jut ez a mobil, az óriási kijelzőn kívül. Sok almás rajongó is szívesen kipróbálná ezt az élményt az iPhone-ján, voltak is róla pletykák, hogy erre lesz lehetőség, azonban eddig még nem kaptunk semmi kézzel foghatót.

Természetesen az Apple Pencil egy sokkal komolyabb okos ceruza mint az S Pen, ezt alá kell írjam, viszont méretben is a sokszorosa, így kizárt hogy beleférne az iPhone-ba. Illetve én még azt is kizárnám, mint opció, hogy a hátulján tudnánk tárolni mágnesesen, ahogyan az iPad Pro-nál. Kisebb Apple Pencil speciálisan az iPhone-hoz aligha fog érkezni, így ez a várakozás valószínűleg csak álom marad. Az egyetlen reményt a folyamatosan növekvő kijelző méretek nyújtják, ami egyre alkalmasabb lehet a kézíráshoz és rajzoláshoz.

 

Nagyobb kijelző

 

Ahogyan arról az előző pontban is szó volt, a mobil piac folyamatosan növeli a méreteket, különösen kijelző fronton. Az új Note széria nagyobbik képviselője például már egy 6,9 colos megjelenítőt kapott, ami pár éve még a tablet kategória alját súrolta volna. Az emberek felhasználási szokásainak változásával azonban elengedhetetlen ez az irány, hiszen már mindenki itt nézi a kedvenc filmjét, sorozatát, vagy YouTuberjét, ami megkívánja a nagyobb kijelzőt. Szerencsére ilyen téren az Apple is lépeget előre szépen lassan, és ez idén sem lesz másképp.

 

Gorilla Glass

 

A Samsung friss zászlóshajói a legújabb Corning Gorilla Glasst használják, ami jelentős fejlődést ért el karc és törésállóság téren a korábbi változathoz képest. Az Apple valamiért sosem beszél arról, hogy ezt a márkát használná, valószínűleg azért, mert nem ők gyártják. Ahogyan arról sem esik szó gyakran, hogy a kamerát a Sony, a kijelzőt pedig a Samsung gyártja nekik.

A Corning viszont büszke arra, és hangoztatja is, hogy minden iPhone Gorilla Glass kijelzővédelmet kap, ahogyan majd az iPhone 12 is valószínűleg.

 

Fordított vezeték nélküli töltés

 

Az S10 óta már alapfelszereltség a Wireless PowerShare, a komolyabb Samsung készülékekben. Ez lehetővé teszi, hogy a telefonunk segítségével egy másik telefont tudjunk tölteni, vezeték nélkül, nem hangzik rosszul, mi? Ez kisebb akkumulátorral rendelkező eszközöknél jöhet jól, mint például egy okosóra, vagy egy vezeték nélküli fülhallgató. Olyankor is hasznos lehet, ha lemerült egy barátunk mobilja, és csak pár százalékra van szüksége ahhoz, hogy felhívja egy ismerősét.

Ez a funkció az Apple számára is tetszetős, állítólag már tavaly megérkezett volna a iPhone 11-es szériával, azonban a cég nem volt megelégedve a töltési sebességgel. Gondoljunk csak bele, milyen jó lenne ha csak rá kéne tennünk egy iPhone hátuljára az AirPods-unkat, és már töltene is.

 

5G

 

Be kell vallani, a Samsung nagyon korán ugrott fel erre a vonatra, hiszen már a Galaxy S10-nek is volt 5G-s változata. Annak ellenére, hogy ez lehetővé tenné a sokkal gyorsabb internetelérést, és kisebb késleltetést, maga a szükséges hálózat még nincs ehhez kiépítve, arról nem is beszélve, hogy kevés alkalmazás és szoftver van, ami ennek hasznát tudná venni.

Az Apple ugyan nagyon hallgat efelől a váltás felől, de szinte már nyílt titok, hogy az iPhone 12 széria legalább pár modellje 5G képes lesz, de persze ez is csak a bemutató napján derül majd ki.

Ti mit látnátok szívesen az új iPhone-ban, amit már láttatok más gyártóktól? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése