Startupot perel az Apple a logójuk miatt

Tech Hírek   |   2020.08.14 - 06:48   |   Írta: H.A   |   1558

Az Apple állítólag nem nézi jó szemmel, ha más vállalatoknak is gyümölcsös logója van, főleg ha az adott gyümölcs hasonlít kicsit az almára. Legutóbb egy körte logós startupot pereltek be, ami komoly problémákat jelent a kis cégnek.

A Prepear nevű alkalmazás fejlesztői nemrég megpróbálták levédetni a nevüket és a körtés logójukat, ám az Apple megtámadta ezt, ugyanis, szerintük az utóbbi túlságosan hasonlít a saját almás logójukra. A per akár több tízezer dollárba is kerülhet, ami az tech-gigásznak aprópénz, a kis startupnak viszont óriási költség.

A Prepear app egyébként főként receptek keresésére, ételek megtervezésére használható, és a fejlesztése mögött a Super Healthy Kids áll, ami abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy egészséges ételeket készítsenek a gyerekeiknek.

A Prepear-nél mindössze öten dolgoznak, tehát valóban nem egy nagy cégről van szó, és a koronavírus-járvány miatt amúgy is nehéz helyzetben vannak, ennek ellenére felveszik a harcot az Apple-lel. Úgy érzik, hogy erkölcsi kötelességük fellépni a nagyvállalatok agresszív magatartása, és az erőfölényükkel való visszaélése ellen. Ebben a nyilvánosság segítségét kérik, és indítottak is egy petíciót a Change.org-on, amit a cikk írásakor már 40 ezren írtak alá, de a számláló folyamatosan pörög.

Egyébként az Apple már több alkalommal fellépett olyan cégek ellen, akik gyümölcsös logót használtak, és az ilyen eseteknek sokszor az a vége, hogy inkább lemondanak a logóról a pereskedés elkerülése végett.

Forrás: NapiDroid


Kommentek megjelenítése