Itt az új Apple Watch, akarjuk mondani az Elephone W6 [videó]

Tech Hírek   |   2020.07.28 - 21:04   |   Írta: ARPII   |   4528
28. júl Itt az új Apple Watch, akarjuk mondani az Elephone W6 [videó]

Szemérmetlen koppintás egy kínai cégtől.

Az okosóra piacon sajnos nincs olyan nagy mozgásterük a gyártóknak, ami a dizájnt illeti. Maradhatnak a klasszikus kerek számlapnál, vagy választhatják a praktikusabb négyszögletes formát is, persze ezeken belül azért sok mindennel lehet játszani. Korábban is láthattunk már merész Apple Watch utánzatokat, nagyobb cégektől is, akár a Xiaomi, az Amazfit GTS-el.

 

A kínai Elephone nevű cég viszont még messzebbre ment, valószínűleg nem fizethetnek sokat a formatervezőiknek, ugyanis az új órájukon nem kellett heteket tölteni a papír fölött, hogy megszüljék a dizájnt, elképesztő másolat lett.

 

A végeredmény szinte egy az egyben az Apple Watch koppintása lett, ez pedig nem csak a külsőt érinti, de haladjunk csak szépen sorjában. A szíjtól elkezdve, a gombon át egészen a házig minden egyezik, persze egy sokkal gyengébb minőségű kivitelben. Az óráról készült egy bemutató videó is, ami meg sem közelíti az Apple Watch kisfilmjét. Itt pár silány kézből tartott telefonos videót láthatunk, megtoldva egy gyenge zenével, az egész olyan mintha egy 7 éves kisgyerek készítette volna, de nézzétek meg Ti is.

 

Specifikációk terén egy 8,9mm-es fém házban helyezkedik el az óránk, ami egy 1,54 colos színes LCD megjelenítőt használ 7H erősségű üveg mögött. Ez az üveg ellenáll a magas hőmérsékletnek, karcoknak, és egyéb külső behatásoknak. A szíjunk hipoallergén műanyag, ami szintén csak full Apple koppintás.

Funkciók tekintetében többet kínál az óra mint azt gondolnánk, bár azért ne számítsunk semmi lélegzetelállítóra sem. Ezeket a fícsöröket egyébként egy nagyon egyszerű menürendszerben érhetjük el, ezt szerencsére nem másolták, látszik is hogy gagyi. Itt lehetőségünk van vérnyomást és pulzust mérni, vér oxigén szintet ellenőrizni, alvást figyelni és sportolást monitorozni. Itt 23 különböző sportág közül tudunk választani, ami mellett az óra a lépéseinket és az elégetett kalóriáinkat is számolja. Ha ez nem lenne elég, akkor természetesen időjárás előrejelzést is kapunk, illetve minden értesítés megérkezik a telefonunkról, amit egy szempillantás alatt el is tudunk olvasni. Ami szintén egy óriási pofátlanság, azok az óra számlapok dizájnja, itt megint csak egy az egyben másolatokat kapunk, amik jól néznek ki, de egyáltalán nem sajátok. A renderképek pedig közel sem fedik a valóságot, a káváink ugyanis sokkal nagyobbak a valóságban.

 

Üzemidő tekintetében 15 napot garantálnak Nekünk, ami felkúszhat 30-ra is, ha stand-by üzemmódban használjuk az órát. Összességében kinek is való ez az óra? Ha eltekintünk a pofátlan lopkodástól, akkor bizonyára nem lehet egy rossz termék, azonban biztos nem egyszer futnánk bele olyan beszélgetésekbe, mint hogy:

 

  • Jaj de jó az Apple Watch-od.
  • Hát igazából ez egy Elephone W6

 

vagy:

 

  • Az ott egy Apple Watch akar lenni?
  • Hááát…

 

Így ha ezeket a kellemetlen szituációkat el szeretnénk kerülni, akkor inkább ne vegyünk ilyen órát. De mondjátok meg Ti, hogy mit gondoltok erről a…valamiről, kommentben várjuk a hozzászólásaitokat!

 

Forrás: GizChina

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése