Egy új reklámban csapott oda a Google a Night Sight technológiával az Almának

Tech Hírek   |   2019.01.27 - 20:12   |   Írta: H.A   |   2976
27. jan Egy új reklámban csapott oda a Google a Night Sight technológiával az Almának

Nem a sötétben tapogatóznak.

A Google alelnöke a tegnapi napon megosztotta azokat a képeket, amelyeken a különböző készülékekkel készített fotókat készítették ugyanarról a helyszínről. A kép jobboldalán a Google Pixel 3 képei láthatók, a baloldalán pedig egy "Phone X"-re keresztelt készülékkel elkészített képek.

Egy okos marketing fogás kavarhatja fel az állóvizet.

A kép lábjegyzetén látható, hogy a fotózáshoz használt kép valójában egy iPhone XS volt. A Google okostelefonjával készített fotókon jól kivehető minden részlet (többek között a modell arca), míg az iPhone XS képein nagyon sok részlet marad sötéten. A Night Sight-ra jellemző, hogy a sötét égbolt világosabban látszik és a felhők is jobban kivehetők. A Google technológiájával a háttérben lévő villámlás kissé elmosódottnak hat, de a rengeteg éles részletért ez nem tűnik nagy árnak.

Segít a gépi tanulás és a "mesterséges egyensúly".

Ameddig a funkció még nem volt elérhető a Google Pixel 3 készüléken, addig az egész csak egy reklámfogásnak tűnt. A tavaly novemberi bemutató során megismerhettük a led villanó hátrányait és a gépi tanulás (machine learning) előnyeit a színegyensúly megteremtésében. A Night Sight ugyanakkor megakadályozza a mozgás elmosódását és a színek túlzott világosítását. 

A legújabb reklámanyagban a Google egy színes "G" logóval jelölte meg a saját okostelefonjával készített fotót a jobboldali kép alján. Ez egyszerűen felismerhetővé teszi a forrásokat a média számára, illetve remeken beleillik egy hosszabb videóba. A Google nagyot nyerhet vele, például a jövőhét vasárnapon megrendezésre kerülő Super Bowl rendezvényen.

Az alábbi fotón egy hasonló reklámfotót láthatunk a Google-től:

Ebben a videóban pedig még több Night Sight-tal készített fotót láthattok:

 

 

Sokan érezhetitek úgy, hogy ezek a képek kissé természetellenes fényeket tartalmaznak, de ezeket utólag is korrigálhatjuk a különböző szerkesztő programokkal, ellenben egy sötét fotóból sokkal nehezebben nyerhetnénk ki részleteket. A pletykák szerint más gyártók (például a Huawei és a Samsung) máris lépéseket tett a saját Night Sight-hoz hasonló funkció elkészítésére. Emiatt a szakértők nagy jövőt jósolnak ennek a technológiának.

Forrás: AppleRider/HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése