Videón, ahogyan kifosztanak egy kaliforniai Apple üzletet

Tech Hírek   |   2018.09.27 - 13:18   |   Írta: SzavaRicsi   |   2807
27. szept Videón, ahogyan kifosztanak egy kaliforniai Apple üzletet

Az idei évben a tolvajok célkeresztjébe kerültek az Apple üzletek.

Az Apple hivatalos üzleteinek kifosztása egyre gyakoribb az Egyesült Államokban. Ebben az évben meglepően sok Apple Store-t raboltak ki ilyen-olyan módszerekkel az államban, a rendőrség pedig nem tudja, hogy pontosan mi áll a bűntények hátterében. Persze a cég termékei drágák, így egyértelmű, hogy a tolvajok célpontjaivá válnak, de kérdés, hogy egy nagyobb, az Apple Store-okra specializálodott szervezet áll-e a dolgok hátterében, vagy csak „divat lett” az almás boltok kifosztása

Az új iPhone-ok bemutatója után szombat délután nyolc fiatalember rohanta le az Apple különös jelentőséggel bíró Palo Altó-i üzletét. Kiállított iPhone-okat és iPadeket kaptak fel, mielőtt kirohantak, majd külön autókkal menekültek. Másnap reggel újra kifosztották az üzletet. Akkor a kirakatüveget törték be, hogy elvigyenek mindent, amit gyorsan fel tudtak kapni. A második alkalommal 50 000 dollár (13 millió Ft) értékben tulajdonítottak el iPhone-okat és iPadeket.

A Palo Altóban található üzletet 2010-ben prototípusként emlegette az Apple, miután felújították azt. Nem véletlen a helyszín, hiszen Steve Jobs, az Apple atyja is ebben a városban nevelkedett. Tim Cook szokása szerint ebben az üzletben várta az új iPhone-ok indulását, majd miután megnyitottak, találkozott és szelfiket készített a vásárlókkal.

Ahogyan említettük, az Apple üzletek kifosztása tényleg elképesztően gyakorivá vált az államban. A San Francisco Chronicle jelentése szerint augusztus és szeptember között 77 millió forintnyi értékű készüléket loptak el csak a San Franciscó-i Bay Area régióból. Szintén Kaliforniában készült a következő videó is, amelyen az egyik Apple üzlet kifosztása látható.

 

Ezúttal a biztonsági őrök és a járókelők közösen elkaptak egy tolvajt, de a társai megszöktek a helyszínről. Felhúzott nadrággal talán könnyebben menekül, gyorsabban fut, de erre szerencsére nem minden tolvaj gondol. Ez a néhány srác legalábbis biztosan nem kalkulált ezzel a tényezővel.

 

A rendőrség szerint inkább több csapat lehet a rablások hátterében. Minél többször jelennek meg a helyi hírekben a rablások, annál könnyebbnek ítélik meg a Store-ok kifosztását, így egyre többen próbálkoznak az Apple-nél. Ez persze kecsegtető a bűnözőknek, hiszen mint említettük, több tízmillió forintnyi eszközzel is elszaladhatnak egy ilyen akció végén.

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése