Vigyázat, a kiberbűnözők nem vakációznak

Tech Hírek   |   2018.07.04 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   1667
04. júl Vigyázat, a kiberbűnözők nem vakációznak

Ilyenkor nyáron átlagosan minden harmincadik elektronikus levél adathalászat céljából landol nálunk.

A nyári szezonban megszaporodnak a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások. Míg egyes oldalak olcsó repülőjegyekkel kecsegtetnek, a csaló webáruházak gyanúsan alacsony áron kínálják a szezon slágertermékeit: nyári ruhákat, fényképezőgépeket, strandeszközöket árulnak. Ha ezeket megrendeljük, nemcsak a pénzünket bukjuk, hanem szinte minden esetben személyes- és bankkártya adatainkat is, ez pedig okozhat még kellemetlen meglepetéseket a jövőben.

Statisztikák szerint évről évre emelkedik a felhasználókat, online vásárlókat célzó adathalász támadások száma. A tavalyi évben a legtöbb eset június–július között, a nyári szezon közepén történt, ebben az időszakban a felhasználók átlagosan minden harmincadik elektronikus levele adathalász email volt. 

Mivel a hazai online kiskereskedelmi forgalom 2017-ben közel 1000 milliárd forintot tett ki, a magyar internetezők is egyre inkább ki vannak téve a nemzetközi csaló webáruházaknak, valamint egyéb, idegen nyelven érkező adathalász támadásoknak.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése