Túl drága az iPhone X, ezért kevesen veszik

Tech Hírek   |   2018.03.05 - 09:56   |   Írta: L Ferenc   |   4403
05. márc Túl drága az iPhone X, ezért kevesen veszik

Minden jel arra mutat, hogy az Apple most alaposan túllőtt a célon, hiszen 1000 dolláros terméke nem igazán kelendő.

A JP Morgan elemzőcég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő első negyedévében várhatóan 25 százalékkal kevesebb iPhone X talál majd gazdára, mint amekkora eladásokkal eddig számoltak. A vállalat korábban még azzal kalkulált, hogy 2018 első három hónapjában globálisan mintegy 20 millió iPhone X-et fognak eladni, ehhez képest most már arról beszélnek a cég munkatársai, hogy a jelzett időszakban csak 15 millió ilyen okostelefon kerül forgalomba.

A következő negyedévben még ennél is komolyabb visszaeséssel lehet számolni. A JP Morgan elemzése szerint az idei esztendő második negyedévében az eredetileg tervezett 18 millió helyett csupán 10 millió iPhone X-et fognak eladni. Ez konkrétan 44 százalékos csökkenést jelent. 

Szakértők szerint ez egyértelműen annak következménye, hogy az Apple túlságosan magasra lőtte be az iPhone X árát. Ugyan sokan akadnak olyanok, akik képesek vagy hajlandóak 1000 dollárt kiadni egy ilyen csúcsmobilért, csak éppen ők nincsenek annyira sokan, mint amiben az Apple eredetileg bízott. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése