Végre sikerült a kijelzőbe rejteni az ujjlenyomat-olvasót

Tech Hírek   |   2017.12.12 - 15:04   |   Írta: L Ferenc   |   10376
12. dec Végre sikerült a kijelzőbe rejteni az ujjlenyomat-olvasót

Az elmúlt időkben sokat próbálkoztak ezzel a megoldással, de végül csak most sikerült sorozatgyártásra éretté tenni a technológiát.

Korábban megannyi pletyka látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a Samsung a Galaxy S8 esetében már sikerül az érintőkijelzőbe szerelni az ujjlenyomat-szenzort, illetve, hogy az Apple az iPhone X-be már egész biztosan ilyen biometrikus azonosítást fog tenni. Most már tudjuk, hogy végül is másként alakultak a dolgok, de így nem sokkal az év vége előtt végre felbukkant az első kézzel fogható ilyen megoldás.

Ez pedig nem más, mint a keresztségben Clear ID FS9500 nevet kapott optikai ujjlenyomat-érzékelő, melyet kifejezetten OLED érintőkijelzőkben történő felhasználásra optimalizáltak. A gyártó, a Synaptics elárulta, hogy a szenzort már meg is kapták a komolyabb gyártók, mely cégek várhatóan a januári CES 2018 szakkiállításin leplezik majd le első érintőkijelzőbe szerelt ujjlenyomat-szenzoros okostelefonjaikat. 

Az elődeinél a szennyeződésekre kevésbé érzékeny új szenzor az ígéretek szerint körülbelül olyan pontosságot és sebességet biztosít majd, mint a Galaxy S8-asokban lévő érzékelők. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése