Többéves előnyt szerezhet az Apple a vetélytársakkal szemben

Tech Hírek   |   2017.10.02 - 21:40   |   Írta: B Ádam   |   6867
02. okt Többéves előnyt szerezhet az Apple a vetélytársakkal szemben

A cupertinói cég szakértőjének számító Ming-Chi Kuo szerint az egyik területen nagy előnyt szerzett az Apple.

Kuo a TrueDepth kamerarendszerrel kapcsolatban írt legutóbb, amiben kifejti, hogy az Apple olyan előnyre tehet szert a technológia által az okostelefonpiacon, amit 2018-ban, de jó eséllyel még 2019-ben sem tudnak behozni a vetélytársak.

A KGI Securities becslései szerint az iPhone X szállítási darabszámát ugyan 40 millióról 30-35-re csökkentette a cupertinói vállalat, ennek ellenére a TrueDepth-tel felszerelt, az elkövetkezendő időszakban érkező modelleknek pozitív jövőt jósol.

A fent nevezett kamerarendszer számos innovatív technológiából áll össze, és ez ugyan jelentős gyártási problémákat eredményezett, valamint nagyban korlátozta a rendelkezésre álló kezdeti kínálatot, viszont a jövőben kamatostul megtérülhet ez az Apple-nek.

A TrueDepth lehetővé teszi a Face ID használatát, beállítása pedig igazán egyszerű. A kamera több mint 30.000 láthatatlan pontot vetít ki, majd ezek elemzésével alkot precíz dom­bor­zati térképet az arcról. Emellett több mint 50 apró izommozdulat elemzésével tükrözi az arckifejezéseket, amikkel akár 12, úgynevezett Animojit is előhívhatunk. A szelfizés akár 360 fokos kép készítésével is lehetséges, de ez igaz mindegyik felvételre.

A vetélytársaknak, többek között a Samsungnak és a Google-nek szintén ki kell majd küszöbölniük a fejlesztési és gyártási problémákat, hogy olyan terméket hozzanak létre, ami hasonló a TrueDepth kamerához. A Samsung ugyan már adott ki arcfelismerő képességekkel rendelkező modellt, de ez nem közelíti meg az Apple-ét, mivel csak 2D-re korlátozódik, így kevésbé biztonságos, és könnyebben átverhető.

Lényeg a lényeg, Ming-Chi Kuo igencsak fényes jövőt jósol az Apple újításának, és egyértelmű sikert vár a fogyasztók körében, ami azt eredményezheti, hogy a jövőbeli összes iPhone-ba bekerül a technológia.

Forrás: macrumors.com

Kapcsolódó cikkek: 

iPhone X ÁRAK és VÁSÁRLÁS 


Kommentek megjelenítése