A világ legkelendőbb okostelefonjai: íme a friss toplista

Tech Hírek   |   2017.08.17 - 18:07   |   Írta: L Ferenc   |   10583
17. aug A világ legkelendőbb okostelefonjai: íme a friss toplista

Lássuk, hogy az elmúlt hónapokban mely konkrét mobiltípusokból adták el a legtöbbet!

A Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő második negyedévében globálisan mintegy 360,4 millió okostelefont adtak el. De vajon melyik volt az a típus, mely ezen időszakban a legnagyobb darabszámban fogyott?

Nos, a második negyedévet egyértelműen az Apple iPhone 7 nyerte, melyből világszerte mintegy 16,9 millió darab talált gazdára, ily módon pedig egyedül ez az almás mobil több mint 4,7 százalékos piacrészt szerzett magának.

A képzeletbeli dobogó második fokára ugyancsak egy Apple termék állhat fel: a nagyobb kijelzős iPhone 7 Plusból 15,1 millió darab fogyott, ami 4,2 százalékos piacrész megszerzéséhez volt elég. A bronzérem a Samsunghoz került, mely dél-koreai gyártó Galaxy S8-as csúcsmobilja 10,2 millió példányban talált gazdára, ami 2,8 százalékos piacrészt jelent. Ezután a 9 milliós (2,5 százalék) nagykijelzős Samsung Galaxy S8+, illetve az 5,5 milliós (1,5 százalék) Xiaomi Redmi 4A következik a sorban. 

Magyarul a 7-es iPhone-okból összesen 32 milliót adtak el a második negyedévben, az S8-as Samsungokból pedig 19,2 milliót.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése