Nagy iPhone rablás halálos iramban

Tech Hírek   |   2017.08.07 - 22:50   |   Írta: Pausch Rita   |   4470
07. aug Nagy iPhone rablás halálos iramban

Így kell iPhone-t lopni hollywoodi módra.

Gondolhatnánk, hogy a Halálos iramban mozi csak egy soha véget nem érő történet Dominic Torettoról és a bandájáról. Egy forgatókönyvíró ötletes agyszüleménye, ami valójában szinte képtelenség. Vagy mégsem?

Hollandiában Dom Van Toretto és bandája – vagy hívják őket bárhogyan is – igenis létező formáció, mi több: szeretnek iPhone szállítmányt rabolni. Nem is aprózzák el az ügyet! A bevállalós banda közel 500 000 euró értékben zsákmányolt a híres filmfolyamból ellesett módon almás mobilokat, egy teherautó hátuljából.

A banda éjszaka egy speciálisan átalakított járműről átjutott a holland autópályán előttük haladó kamion hátuljára, majd onnan szépen meglovasították az iPhone szállítmányt. A „menő” rablás azért annyira mégsem sült el jól, ugyanis a holland hatóságok július 31-én letartóztattak gyanúsítottként öt 33 és 43 év közötti román férfit.

Mivel meglettek a lenyúlt almás telefonok, sőt még a bűncselekményre használt jármű is, így félő, ennek a sztorinak jó darabig nem lesz folytatása. Különösen, hogy kiderült, ezek az urak az iPhone-os eseten kívül, még vagy 17-szer eljátszották ezt a bravúros (?), filmekbe illő mutatványt korábban is. (Bár azt nem tudni, hogy akkor is Apple termékekre utaztak-e.) Egy biztos: szép hosszú pihenésre számíthatnak a tökös tolvajok.

Forrás: AppleRider/ Mashable

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése