Ezek az eszközök NEM kapják meg az iOS 11-et

Tech Hírek   |   2017.06.10 - 04:25   |   Írta: N Marcell   |   8469
10. jún Ezek az eszközök NEM kapják meg az iOS 11-et

Az Apple lassan végleg szakít a 32-bittel, íme az iOS 11 kompatibilis eszközök listája.

A néhány nappal ezelőtti WWDC 2017-en mutatkozott be az iOS 11, ami rengeteg hasznos (és/vagy jópofa) új funkcióval lesz ellátva. Ősszel, amikor a nyilvánosság számára is elérhetővé válik, mindenki ráteheti a mancsait és kipróbálhatja az újításokat – kivéve azok, akiknek eszközei nem képes a 64-bit kellő futtatására. Az iOS 11 ugyanis már csak és kizárólag azt támogatja: ha nincs 64-bites processzor, nincs új OP-rendszer sem. Sőt, a 32-bites appok sem működnek majd.

Mivel az Apple berkein belül A7-es processzorokkal jelent meg a 64-bit, így például az iPhone 5 és az iPhone 5C, valamint a negyedik generációs iPadek már nem frissülnek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az iOS 11 érkezésekor ezek az eszközök abbahagyják a működést, szimplán annyit, hogy nem lesz letölthető a frissítés (valamint hogy a 32-bites appok továbbra is működni fognak). Az iOS 10-hez nem érkeznek majd további korszerűsítések, kivéve azok az apró módosítások, melyek a rendszer további biztonságáról gondoskodnak.

Az iOS 11 fejlesztői bétája már elrajtolt, a nyílt béta július folyamán lesz elérhető. A hivatalos megjelenés idén ősszel esedékes, amikor is letölthető lesz az iPhone 5S, iPad mini 2, ötödik generációs iPad, iPad Air, iPad Pro és hatodik generációs iPod Touch (valamint az említetteknél újabb) készülékekre.

Forrás: macobserver.com

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése