Haldoklik a tabletpiac

Tech Hírek   |   2017.05.12 - 18:48   |   Írta: N Marcell   |   2002
12. máj Haldoklik a tabletpiac

Az Apple azonban még mindig uralja.

Ez immár tizedik negyedév, melyben folyamatosan zsugorodnak a tablet-eladások számai – csak 36.2 millió darab kelt el az elmúlt hónapokban. Az iPad még mindig a legkeresettebb eszköz mind közül, attól függetlenül, hogy az Apple tabletjeiből is egyre kevesebb fogy.

„Még az Apple sem független a vásárlóitól és a piac folyamatos változásától; elképzelhető, hogy bizonyos termékeik elsöprő sikere miatt nem tudnak többet eladni a másikból.”

– írja az IDC.

Mikor 2010-ben megjelent az első iPad, a tabletpiac elképesztő növekedésbe kezdett; az érdeklődés mostanra viszont alábbhagyott. Ennek az oka valószínűleg az, hogy az emberek inkább a telefonjaikra támaszkodnak és vagy nem érzik szükségesnek a tabletjeik frissítését, vagy egyáltalán nem rendelkeznek ilyen eszközzel.

Idén az eladások 24%-át az Apple bonyolította le – majdnem minden 4-edik eladott tablet egy iPad volt. Másodikként a Samsung végzett, 6 millió eladással. Az egyetlen cég, ami növekedést tapasztalt, az a kínai Huawei.

Érdemes észben tartani, hogy csak az iPad eladások számait erősítették meg hivatalosan; valamint azt is, hogy a viszonteladóknak kiszállított eszközök száma nem feltétlenül tükrözi a tényelges eladásokat.

Forrás: Macrumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése