Íme a 2017-es MWC legjobb okostelefonja!

Tech Hírek   |   2017.03.03 - 08:21   |   Írta: L Ferenc   |   3902
03. márc Íme a 2017-es MWC legjobb okostelefonja!

Ezt a rangos elismerést értelemszerűen nem kaphatta Apple készülék, de vajon melyik rivális lett a befutó?

Az Apple minden évben ősszel szokta bejelenteni vadonatúj okostelefonjait és a februári barcelonai MWC szakkiállításon egyáltalán nem szokta képviseltetni magát. Ily módon esélye sem volt arra, hogy részt vegyen a GSMA szervezet által az MWC kapcsán kiosztandó "Best new smartphone" elismerés begyűjtéséért folyó versenyben. Ezt a rangos díjat idén egy Sony készülék szerezte meg. 

A japán gyártó idén négy új okostelefont mutatott be Barcelonában, még pedig egész konkrétan az Xperia XZ Premiumot, az Xperia XZs-t, az Xperia XA1-et és az Xperia XA1 Ultrát. Ezek közül az első és egyben legnagyobb tudású Xperia XZ Premium lett az idei rendezvény legjobb új okostelefonja. Ez tulajdonképpen nem is meglepő, hogy ennek a készüléknek az előlapját egy olyan, 5,46 colos képátlójú érintőkijelző uralja, mely Ultra HD 4K felbontással és HDR támogatással rendelkezik, ráadásul ez a világ első olyan mobilja, melyben már a Qualcomm vadonatúj high-end chipsete, a Snapdragon 835 teljesít szolgálatot. 

A különlegesen csillogó borítást kapott Xperia XZ Premium további érdekessége, hogy újgenerációs 19 megapixeles kamerája révén akár 960 képkocka/másodperc sebességű videók is készíthetők. Összehasonlításképp, az iPhone-ok és egyéb androidos készülékek révén eddig maximum 240 fps-es mozgóképeket lehetett rögzíteni. 

Kapcsolódó cikkek:
Sokkal komolyabb lassított felvételekkel támadhatnak az iPhone-ok?
Nem kellett a Sony Tablet az ötéves zseninek
Jackgate – A Sony már 9 éve megtalálta a kiskaput



Kommentek megjelenítése