Az iPhone alulmaradt megbízhatóság terén

Tech Hírek   |   2017.03.01 - 18:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   13844
01. márc Az iPhone alulmaradt megbízhatóság terén

A 6 és 6s készülékek rontják a legjobban az iPhone-ok statisztikáit.

Kétségkívül a megbízhatóság az egyik fő szempontja annak, amiért az emberek beleszerettek az almás okostelefonokba, viszont a Blancco, mobil diagnosztikával is foglalkozó cég legfrissebb jelentése szerint az Andorid ezen a téren már felülmúlta az iOS-t.

Az Android operációs rendszert futtató mobiloknál folyamatos a fejlődés a megbízhatóság terén. A Blancco statisztikái szerint ezek a készülékek 2015 utolsó negyedévében még 85 százalékos hibarátával működtek, amíg ez a szám 2016 második felére már 35-re csökkent. Az iOS nem büszkélkedhet hasonló fejlődéssel, ugyanis ez a szám éppen, hogy gyarapodik az almásoknál.

2015 végén az iOS eszközök 15 százalékos hibarátával büszkélkedhettek, ezzel szemben 2016 utolsó negyedévében az almás operációs rendszer 62 százalékra ugrott.

A jelentés alapján a leggyengébb láncszem az iPhone 6, viszont a 7 és a 7 Plus eszközök sem hibamentesek. Összeomló alkalmazások, túlmelegedés és fülhallgató problémák a leggyakoribbak az almás okostelefonoknál. A legtöbbet használt közösségi alkalmazások is szerepelnek a legtöbbet összeomló appok között. A Facebook, az Instagram és a Snapchat is szerepel az iOS legmegbízhatatlanabbjai között.

Az androidos eszközöknél leggyakrabban a kamerával, az USB porttal és a jelerősséggel akadnak problémák. A számos gyártó által alkalmazott rendszer a jelentés szerint a Samsungokban muzsikál a leggyengébben.

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikkek:
Nem tűnik el az Apple a professzionális porondról
Egy hónappal a bemutató előtt látható a Samsung Galaxy S8!
Vajon az Apple tényleg elbúcsúzik a Lightningtól?



Kommentek megjelenítése