Az Apple változtatott: Kijelzőcsere után is élhet a garancia

Tech Hírek   |   2017.02.25 - 21:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   7462
25. feb Az Apple változtatott: Kijelzőcsere után is élhet a garancia

Ez igazán jó hír az iPhone-osok számára.

Biztosan sokakkal esett már meg, hogy a kijelzőre landolt almás okostelefon pókhálós üveggel köszönt vissza a padlóról. A felhasználó, ha úgy gondolja, hogy érdemes kicserélni a kijelzőt, de még él az iPhone garanciája, akkor bizony komoly döntés előtt áll.

A kijelzőcsere a gyártónál ugyanis nem olcsó, így komoly összegeket lehet megspórolni egy utángyártott alkatrészen, amelyet nem az Apple szakemberei szerelnek a készülékbe.

Igen ám, viszont a megspórolt tízezrek eddig azt hozták magukkal, hogy az iPhone azonnal elvesztette a jótállását, ami egy ilyen, nem éppen olcsó készüléknél okozhat fejfájást, ha a tulajnak nincs szerencséje.

Ez viszont, úgy tűnik, mostanra változott, ugyanis a MacRumors értesülései szerint a külsős kijelzőcsere mostantól nem feltétlen lesz rossz hatással a készülék jótállására.

A szakoldal több forrásból is megerősítést kapott arra, hogy az Apple mostantól garanciát vállal azokra a készülékekre is, amelyek törött kijelzőjét nem náluk cseréltették. Természetesen nem feltétel nélkül, ugyanis ha a szervizben egy karcolást is észrevesznek az okostelefon belsejében, amely valószínűleg a kijelzőcsere során történt, akkor az Apple ismét eláll az ingyenes szervizelés mellől.

A MacRumors szerint, tehát ezentúl nyugodtan választhatjuk az utángyártott kijelzőt is, viszont érdemesebb egy biztos kezű, tapasztalt szakemberre bízni a feladatot.

FONTOS: A magyarországi hivatalos Apple szerviztől nem kaptunk megerősítést a cikkben leírtakhoz!

Kapcsolódó cikkek: 
iPhone szerviz körkép, avagy öntsünk tiszta vizet a szervizpohárba!
Ezért vált majd mindenki a következő iPhone-ra?
Az iPhone 8 „forradalmi” 3D kamerát kap majd
Márciusban jöhet a piros iPhone 7?​



Kommentek megjelenítése