Az Apple Pay már megelőzte a PayPalt

Tech Hírek   |   2017.02.08 - 09:08   |   Írta: L Ferenc   |   1873
08. feb Az Apple Pay már megelőzte a PayPalt

Az Egyesült Államokban immár az Apple mobilfizetési megoldása a legnépszerűbb.

Az Apple 2014 szeptemberében jelentette be vadonatúj mobilfizetési és digitálistárca szolgáltatását, az Apple Pay-t, melyet használva az almás készülékünk vezeték nélküli NFC szolgáltatásával tudunk fizetni. De természetesen csak azon országokban, ahol az Apple Pay már elérhető. Ilyen értelemszerűen az Egyesült Államok, ahol is az Apple szolgáltatásának népszerűsége mostanra igen komoly szintre emelkedett. 

Tavaly ilyenkor még a sokkal hosszabb múltra visszatekintő PayPal uralta az amerikai piacot, mostanra azonban fordult a kocka, és immár az Apple Pay ül a képzeletbeli trónon. A Boston Retail Partners által készített felmérésből kiderül, hogy az 500 megkérdezett kereskedés közül immár 36 százalék támogatja az Apple Pay-t, miközben a PayPal 34, a MasterCard PayPass 25, az Android Pay pedig 24 százalékos támogatottsággal rendelkezik. 

A közeljövőt illetően ugyancsak optimisták lehetünk az Apple Pay előretörésével kapcsolatban, ugyanis az elkövetkezendő 12 hónapban az észak-amerikai kereskedők 22 százaléka tervezi a szolgáltatás alkalmazását, 11 százalék pedig 1-3 éven belül lát fantáziát benne. Ezzel szemben a PayPal ugyanezen időszakban csak 21, illetve 9 százalékos új támogatásra számíthat. Érdekesség továbbá, hogy a Samsung Pay egyelőre még csak 18 százalékon áll. 

Kapcsolódó cikkek:
Franciaországba érkezett az Apple Pay
280 milliós autót vásárolt az Apple Pay használatával
Apple Pay vs Paypal



Kommentek megjelenítése